Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 50 οι νεκροί από την έκρηξη στο τζαμί της πόλης Κοντούζ Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 50 οι νεκροί από την έκρηξη στο τζαμί της πόλης Κοντούζ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 50 οι νεκροί από την έκρηξη στο τζαμί της πόλης Κοντούζ

Πολύνεκρη αποδείχθηκε τελικά η έκρηξη σε τζαμί στην πόλη Κοντούζ στο Αφγανιστάν καθώς σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων περισσότεροι από 50 είναι οι νεκροί σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό ενώ νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες μιλούσαν ακόμα και για 100 νεκρούς.

Πηγή από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων κάνει λόγο για τουλάχιστον 90 τραυματίες από την έκρηξη.

Η έκρηξη, η δεύτερη με στόχο τζαμί τις τελευταίες ημέρες, σημειώθηκε σε τζαμί στο οποίο βρίσκονταν Σίιτες για την προσευχή της Παρασκευής, τη σημαντικότερη προσευχή της εβδομάδας για τους Μουσουλμάνους.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο twitter και φέρονται να έχουν καταγραφεί στο σημείο της έκρηξης περιέχουν πολύ σκληρές εικόνες.

Μετά την έκρηξη ακολούθησε πανικός με τα σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να προσεγγίσουν το σημείο της έκρηξης

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή σημειώθηκε έκρηξη σε τζαμί στην Καμπούλ την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση ISIS-K με τους Ταλιμπάν να ανακοινώνουν στη συνέχεια ότι εξάρθρωσαν την ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο νωρίτερα για πολλούς μάρτυρες (σ.σ. νεκρούς) και τραυματίες ανακοινώνοντας την έναρξη έρευνας για την επίθεση.


epirusblog.gr
5 of 5
Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 50 οι νεκροί από την έκρηξη στο τζαμί της πόλης Κοντούζ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1272693488180833878
Σχόλια
item