Με Σμήνος 5 UAV’s ενισχύεται & το Πολεμικό Ναυτικό

Με Σμήνος UAV ενισχύεται & το Πολεμικό Ναυτικό

Τα πέντε μίνι UAV’s, σύμφωνα με τις πληροφορίες , δεν θα είναι οργανικά, δηλαδή δεν θα είναι μόνιμα πάνω σε μεγάλες μονάδες επιφανείας, όπως είναι οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού. 

Ο σχεδιασμός των επιτελών είναι αυτός  το σμήνος  των drones να χρησιμοποιείται όταν κρίνεται απαραίτητο, σε συγκεκριμένες αποστολές. Θα μπορεί δηλαδή να είναι διαθέσιμος όταν απαιτηθεί.

Τα τελευταία χρόνια τα ανώτατα στελέχη του «Πενταγώνου» είχαν διαπιστώσει ότι τα UAV’s θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο κυρίως για τα μεγάλα πλοία όταν βρίσκονται στη θάλασσα και θέλουν να εκτελέσουν αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης. 

Γι’ αυτό και είχαν αναζητηθεί τα κατάλληλα drones για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού.

Να θυμίσουμε οτι : Το ΠΝ δοκίμασε επιτυχώς το UAV «CamCopter S-100″…Επί των Φρεγατών

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστριακής Schiebel η φρεγάτα F-460 «Αιγαίον» του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) δοκίμασε τις ικανότητες του UAV τύπου CamCopter S-100.

Η δοκιμή έγινε στη Μεσόγειο, δυτικά της Κρήτης και διήρκεσε μια εβδομάδα. Οι δοκιμές αφορούσαν στην εμβέλεια, τη διάρκεια πτήσης και τις ικανότητες του συστήματος στη θαλάσσια επιτήρηση και τον εντοπισμό στόχων στη θάλασσα.

Στη διάρκεια των δοκιμών το CamCopter S-100 ήταν εφοδιασμένο με τον ηλεκτροπτικό/υπέρυθρο αισθητήρα Trakka TC-300 και δέκτη AIS (Automatic Identification System). Το CamCopter S-100 έχει επιλεγεί από 14 χώρες.

epirusblog.gr
5 of 5
Με Σμήνος 5 UAV’s ενισχύεται & το Πολεμικό Ναυτικό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4393995864372375811
item