Αυτά είναι τα 3+1 σημάδια που «μαρτυρούν» ότι δουλεύουμε σε... τοξικό περιβάλλον

Όλοι έχουμε περάσει μέρες που δε θέλουμε να πάμε στη δουλειά, και αυτό γιατί συμβαίνουν πράγματα τα οποία δεν μας ευχαριστούν και φανερώνουν πως το περιβάλλον στο οποίο εργαζόμαστε είναι... τοξικό!

Αν λοιπόν αναγνωρίζετε κάποιο από τα 4 παρακάτω σημάδια, μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσετε να αναζητάτε εργοδότες και συναδέλφους που σας κάνουν καλό. Σε κάποια άλλη εταιρεία, κυρίως.

Κουτσομπολιό

Φυσικά και έχουμε φίλους στη δουλειά, με τους οποίους μοιραζόμαστε ορισμένα νέα. Όταν, όμως, ακούμε τον εργοδότη μας να μιλάει για συναδέλφους μας ή, ακόμη χειρότερα, να τους σχολιάζει αρνητικά μπροστά μας, καλό είναι να σκεφτούμε τι μπορεί να λέει για εμάς, όταν δεν είμαστε μπροστά.

Ανταγωνισμός

Είναι ανάγκη να νιώθουμε ότι ανήκουμε σε μία ομάδα, όπου καθένας έχει συγκεκριμένο ρόλο. Όταν προωθείται ένα ανταγωνιστικό κλίμα για να αποδίδουμε όλοι στο 100%, το αποτέλεσμα δε θα είναι το επιθυμητό και η ψυχική μας υγεία θα πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα.

Bullying

Στην εργασία μας, είμαστε όλοι ίσοι. Κανείς δεν μπορεί να μας μειώσει, επειδή αισθάνεται καλύτερος. Η ψυχολογική και η λεκτική κακοποίηση δεν έχουν θέση εκεί και, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να υπομένουμε τέτοιες συμπεριφορές επειδή κάποιος βρίσκεται σε υψηλότερα ιστάμενη θέση.

Απουσία ισορροπίας

Ναι, είναι της μόδας να είμαστε «άνθρωποι καριέρας». Μας αρέσει να παραπονιόμαστε επειδή είμαστε workaholics – είναι καλό, όμως; Χρειάζεται να έχουμε και προσωπική ζωή, να μην περιστρέφονται όλα γύρω από το τι συμβαίνει στο γραφείο. Να κλείνουμε το κινητό μας, έστω για δύο ώρες κάθε μέρα. Κι ας μη γίνουμε υπάλληλοι του μήνα, δε πειράζει.

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα 3+1 σημάδια που «μαρτυρούν» ότι δουλεύουμε σε... τοξικό περιβάλλον
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4965436869875997334
item