3 τύποι σχέσης που πρέπει να απoφεύγετε

H ψυχαναλύτρια ζευγαριών Dr. Sue Johnson, μας παρουσιάζει τα τρία μοτίβα σχέσεων που θα μπορούσαν να αποδειχθούν καταστροφικά για τον έρωτά σου.

Ποια είναι αυτά;

Find The Bad Guy

Το όνομα του συγκεκριμένου μοτίβου (Find The Bad Guy) τα λέει όλα: διαφωνείς συνέχεια με τον σύντροφο σου και προσπαθείς να του αποδείξεις πως έχει άδικο. 

Και το αντίστροφο. Αυτό το μοτίβο δημιουργείται συχνά στις καινούριες σχέσεις, όπου οι σύντροφοι νιώθουν πως δεν ακούγονται όσο θα ήθελαν και όσο περνάει ο καιρός, αρχίζουν και νιώθουν ασήμαντοι ο ένας για τον άλλον. 

Προσπάθησε να το σταματήσεις μόνη σου, κατευνάζοντας τα πνεύματα και κάνοντας μία συμφωνία να φέρεστε καλύτερα ο ένας στον άλλον.

The Protest Polka

Η ψυχολόγος το ονομάζει «The Protest Polka» και μπορεί το όνομα να ακούγεται ελαφρύ και παιχνιδιάρικο, αλλά αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με την ουσία του. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο μοτίβο έχει καταστρέψει αναρίθμητες σχέσεις. Μάλιστα, ο ψυχολόγος και ειδικός στις σχέσεις Dr. John Gottman επισημαίνει πως νιόπαντρα ζευγάρια που βρίσκονται σε αυτό το μοτίβο, τυπικά παίρνουν διαζύγιο μέσα σε 5 χρόνια.

Το συγκεκριμένο μοτίβο δημιουργείται όταν ο ένας σύντροφος «βρίσκει τον κακό τύπο» και προσπαθεί πιέζοντας, γκρινιάζοντας και κατηγορώντας τον άλλον να τον «αγγίξει». Το αποτέλεσμα; Ο άλλος νιώθει πως κατακρίνεται και αποτραβιέται από τη σχέση.

Προσπάθησε να μετριάσεις τη γκρίνια και μίλα ειλικρινά και ήρεμα στον σύντροφο σου για το πως αισθάνεσαι. Άλλωστε, ουσιαστικά ζητάς προσοχή από εκείνον αλλά με τον λάθος τρόπο. Άσε τον σύντροφο σου να αντιδράσει και να σου πει πως αισθάνεται.

The Freeze and Flee

Το τελευταίο μοτίβο, το επονομαζόμενο «The Freeze and Flee» σύμφωνα με τη Johnson, αφήνει το ζευγάρι κουρασμένο και τελειωμένο. Δηλαδή, αποφεύγετε και οι δύο να έρθετε σε αντιπαράθεση ενώ γνωρίζετε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Μπορείς να αντιστρέψεις το συγκεκριμένο μοτίβο αναγνωρίζοντας, αρχικά, πως πράγματι χαρακτηρίζει τη σχέση σου. Μόλις συμβεί αυτό θα πρέπει να πάρεις μικρά συναισθηματικά ρίσκα και να προσπαθήσεις να διεκδικήσεις λίγο ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφο σου, πρόθυμη να δείξεις όλα τα όμορφα συναισθήματα που νιώθεις για εκείνον και τόσο καιρό δεν εκφράζεις.

epirusblog.gr
5 of 5
3 τύποι σχέσης που πρέπει να απoφεύγετε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2841083708631317666
item