Γιάννενα: Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε φέτος η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στα Ιωάννινα αλλά και σε όλη την Ήπειρο όπου πλήθος κόσμου έδωσε το παρών.

Οι Γιαννιώτες και οι επισκέπτες της πόλης γέμισαν από νωρίς το κέντρο της πόλης, την κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους για να παρακολουθήσουν από κοντά τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση.

Η παρέλαση ξεκίνησε όπως είχε προγραμματιστεί στις 12:00 το μεσημέρι παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης.

Παρόντες και εκπρόσωποι της περιφερειακής και δημοτικής αρχής αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκατοντάδες πολίτες παρακολούθησαν τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, μη τηρώντας όμως τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού καθώς παραπάνω από τους μισούς δεν φορούσαν μάσκα. 

Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα αποτελέσματα αυτής της χαλάρωσης να αποτυπωθούν σε 2 εβδομάδες στο δελτίο ενημέρωσης του ΕΟΔΥ με νέα έκρηξη κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, η ημέρα της εθνικής επετείου περιελάμβανε τα εξής για την πόλη των Ιωαννίνων:

Εορταστικό πρωινό με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες εκκλησιών και με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής
του Δήμου Ιωαννιτών και της στρατιωτικής μουσικής να παιανίζουν θούριους και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης των Ιωαννίνων

8:00 π.μ. Επίσημη έπαρση σημαίας στο Στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας Πεζικού

10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Ομιλία από την κ.Ελένη Ρούμκου,, Φιλόλογο-Συντονίστρια Εκπαίδευσης

11:15 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Μπιζανομάχων, κατάθεση στεφάνων

12:00 μεσ. Παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων-οδηγών, αναπήρων-θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, τμημάτων ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας

Με την κανονικότητα της προ κορωνοϊού εποχής και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και στις άλλες τρεις μεγάλες πόλεις της Ηπείρου όπως και στους υπόλοιπους Δήμους, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Δείτε την παρέλαση:epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8773439262883937864
item