Θεσπρωτία: Πανηγυρικά εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στη Θεσπρωτία (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικά εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στη Θεσπρωτία, παρά την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

Και το μήνυμα ήταν ότι οφείλουμε  να ξαναπούμε "ΟΧΙ", όταν χρειαστεί. Αυτό θα είναι το ωραιότερο στεφάνι της ευγνωμοσύνης μας στην επέτειο της μνήμης των Ελλήνων του 1940.  

Στην Ηγουμενίτσα, μετά τη δοξολογία (και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας), χοροστατούντος του Μητροπολίτου Παραμυθίας Τίτου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο  Ηρώο της πόλης, όπου κατατέθηκαν στεφάνια,  και ακολούθησε μαθητική παρέλαση από μαθητές/τριες σχολείων Β΄ Εκπαίδευσης της Ηγουμενίτσας. 

Παρέστησαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Ιωάννης Λώλος, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης, οι τοπικές αστυνομικές, στρατιωτικές και λιμενικές αρχές κ. ά. 

Στους Φιλιάτες, μετά τη δοξολογία (και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας), κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση, το δήμρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά κ. ά. 

Η στρατιωτική και μαθητική παρέλαση προκάλεσε τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Στην Παραμυθιά ήταν λαμπρή η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, της οποίας προηγήθηκε η δοξολογία (με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας) και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Σουλιωτών. 

Στην Πέρδικα, μετά τη δοξολογία, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αλκιβιάδης Λάμπρου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων εκ μέρους του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη. 

"ΟΧΙ" στον εχθρό.

Εκεί στην Πίνδο μας πολέμησε η παντοδυναμία του Άξονα με τη μικρή δύναμη των Ελλήνων.

Η φοβερή αδικία με την απόλυτη δικαιοσύνη.

Το διεστραμμένο ψέμα με την ανόθευτη αλήθεια. 

Και νίκησε ο μικρός λαός, ο Ελληνικός. Νίκησε η Αλήθεια και η Δικαιοσύνη.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Πανηγυρικά εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στη Θεσπρωτία (ΦΩΤΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4619348242580937332
item