Ήπειρος: Διευκρινίσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου για τη συμμετοχή οργανώσεων, σωματείων,συλλόγων στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Γίνεται γνωστό ότι στην παρέλαση της 28 ης Οκτωβρίου 2021, εκτός της κοινής παρέλασης των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι προσδιορίζονται στην απόφαση με αριθ. πρωτ. 74901/13-10-21 του Υπουργείου Εσωτερικών, όλα τα υπόλοιπα πολιτικά τμήματα, δηλ. οργανώσεις και σωματεία, σύλλογοι με εθνικές ενδυμασίες, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός, γι’ αυτήν τουλάχιστον την παρέλαση θα παρελάσουν μόνο με έξι (6) άτομα συνολικά το κάθε άγημα.

Για το λόγο αυτό οι πολιτιστικοί σύλλογοι, που δεν έχουν εκδηλώσει, μέχρι στιγμής, την επιθυμία τους να παρελάσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε τηλεφωνικά στο 26510 87202 είτε με email: e.virou@php.gov.gr .

Επισημαίνεται ότι αν κάποιος σύλλογος δεν εκδηλώσει εγκαίρως τη συμμετοχή του δεν πρέπει να παρουσιαστεί τελευταία στιγμή στο χώρο συγκέντρωσης, γιατί δεν θα του επιτραπεί να παρελάσει κατ΄ εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως την ώρα της παρέλασης, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική για τους παρελαύνοντες, αφού θα είναι στοιχισμένοι, ωστόσο όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση-εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν τις μάσκες τους.

Παρακαλούνται όλοι οι φορείς να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση ώστε να «μείνουμε όλοι ασφαλείς».
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Διευκρινίσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου για τη συμμετοχή οργανώσεων, σωματείων,συλλόγων στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4694506481700986140
item