Σταϊκούρας: Μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2022 η ενεργειακή κρίση – Στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις Σταϊκούρας: Μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2022 η ενεργειακή κρίση – Στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σταϊκούρας: Μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2022 η ενεργειακή κρίση – Στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Ισχύουν όλες οι πολιτικές που ανακοινώσαμε στη ΔΕΘ για το 2022, αλλά για άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα θέλαμε να αναλάβουμε περιορίζονται τα δημοσιονομικά περιθώρια για να αναληφθούν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξηγώντας πως «όσο αναγκαζόμαστε να βοηθάμε την κοινωνία, αυτά τα 500 εκατ. ευρώ -που ανακοινώθηκαν χτες ότι θα δοθούν- τα στερούμαστε από κάτι άλλο».

Συγκεκριμένα ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ο υπουργός , το πρόβλημα δεν είναι ταμειακό αλλά δημοσιονομικό, καθώς υπάρχει το πρωτογενές έλλειμμα και το χρέος και πρέπει η χώρα να ισορροπεί. 

«Δεν θέλουμε ποτέ να επιστρέψουμε σε εποχές λιτότητας. Το έλλειμμα φέτος είναι 7,4%», διευκρίνισε, ενώ ανέφερε πως η χώρα αυτή τη στιγμή έχει στο συρτάρι 40 δισ. ευρώ.

«Έχουμε τους πόρους ανά πάσα στιγμή να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε για να περιορίσουμε τις συνέπειες από οποιαδήποτε κρίση, εν προκειμένω την ενεργειακή κρίση», επεσήμανε.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα διαρκέσει μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2022, καθώς φαίνεται να είναι παροδικό, αλλά οξύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. «Η ρίζα του προβλήματος είναι εξωγενής, πανευρωπαϊκή

epirusblog.gr
5 of 5
Σταϊκούρας: Μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2022 η ενεργειακή κρίση – Στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2494817227785891140
Σχόλια
item