Γιάννενα: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ-Λήψη Μέτρων Για Την Αντικατάσταση Της Στέγης Στο 19ο Δημοτικό Δροσιάς

Την λήψη επιπλέον μέτρων και την άμεση αποπεράτωση των εργασιών για την αντικατάσταση της στέγης στο 19ο Δημοτικό σχολείο Δροσιάς ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. 

Τα ταβάνια σε τουλάχιστον τέσσερις αίθουσες έχουν νοτίσει ενώ σε κάποια σημεία το νερό στάζει από την οροφή με αποτέλεσμα τα παιδιά να μεταφέρονται σε άλλες αίθουσες για να κάνουν μάθημα.

Στο δάπεδο έχουν τοποθετηθεί λεκάνες και κουβάδες για να μαζεύεται το νερό.

Τα προβλήματα με την στέγη του 19ου δημοτικού σχολείου δεν είναι τωρινά. Πρόσφατα, ο δήμος Ιωαννιτών και η τεχνική υπηρεσία προχώρησε στην ανακατασκευή της στέγης προκειμένου να αντικαταστήσει την στέγη.

Όπερ και εγένετο!

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί ξύλινα δοκάρια στήριξης και έχουν μεταφερθεί τα κεραμίδια για να τοποθετηθούν αφού πρώτα μπει η μεμβράνη.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όλες αυτές οι εργασίες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να είχαν γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες όταν τα σχολεία είναι κλειστά,  γίνονται τώρα έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και μαζί και τα πρωτοβρόχια.

Η ανησυχία των γονιών/κηδεμόνων είναι υπαρκτή ειδικά μετά την πρόσφατη νεροποντή που είχε σαν αποτέλεσμα να εισέλθουν νερά για ακόμη μια φορά και να χρειαστεί να μετακινηθούν τα παιδιά σε άλλους χώρους του σχολείου ή και στην αυλή.

«Να επισπευτούν οι εργασίες- Να πάρουν περισσότερα μέτρα»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Θώμος στις δηλώσείς του ζήτησε επίσπευση των εργασιών και λήψη επιπλέον μέτρων για την προστασία των μικρών μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.

«Από την μια είμαστε χαρούμενοι γιατί αλλάζει η στέγη και από την άλλη υπάρχει άγχος γιατί το νερό στάζει από το ταβάνι. Πρέπει να κινηθούν πιο γρήγορα και να πάρουν μέτρα ασφαλείας για τα παιδιά».

«Προσπαθούμε χρόνια να λύσουμε τα προβλήματα της στέγης»

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του 19ου Δημοτικού σχολείου κ. Κωσίνας αναφέρθηκε στις ενέργειες που κάνουν αλλά και στην προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων για να επιλύσουν τα προβλήματα στη στέγη του σχολείου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωσίνα οι παλιότερες αστοχίες στην κατασκευή προκάλεσαν πολλά προβλήματα. Ο ίδιος σε συνεργασία με όλους τους δασκάλους προσπαθεί να βρει λύσεις ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους υπεύθυνους του έργου χωρίς όμως να έχει απάντηση για το πότε θα ολοκληρωθεί η στέγη. 

«Ο ανάδοχος του έργου κάνει καλή δουλειά και εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η στέγη. Κατανοώ την ανησυχία των γονιών αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο  διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά τους θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το δυνατόν συντομότερο.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ-Λήψη Μέτρων Για Την Αντικατάσταση Της Στέγης Στο 19ο Δημοτικό Δροσιάς
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4735171767743493149
item