Λιβύη: Το κοινοβούλιο ενέκρινε οικονομική βοήθεια 10.000 δολαρίων σε όλες τις οικογένειες της χώρας

Το κοινοβούλιο της Λιβύης ενέκρινε τη Δευτέρα νόμο για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους περίπου 10.000 δολαρίων σε κάθε οικογένεια της χώρας, δύο μήνες μετά την απόφαση της αντίπαλης κυβέρνησης της Τρίπολης αποφάσισε να επιδοτήσει τα νέα ζευγάρια, εν όψει των εκλογών, στο τέλος του έτους.

Το κοινοβούλιο που εδρεύει στο Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη, ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε ομόφωνα η χορήγηση βοήθειας ύψους 50.000 δηναρίων (8.650 ευρώ) σε όλες τις οικογένειες. 

Δεν διευκρίνισε τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, ούτε το πότε θα αποδεσμευτούν τα χρήματα ή ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούν οι οικογένειες.

Πριν από περίπου δύο μήνες, η μεταβατική κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει «δώρο γάμου» ύψους 40.000 δηναρίων (6.900 ευρώ) σε 25.000 ζευγάρια που θα παντρευτούν μέχρι τα τέλη του έτους. 

Τα ζευγάρια αυτά αποκλείστηκαν από τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος που θα ενέκρινε το κοινοβούλιο.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ είναι σημαντική πολιτική προσωπικότητα της Κυρηναϊκής, δηλαδή του ανατολικού τμήματος της χώρας, και πολιτικός αντίπαλος του μεταβατικού πρωθυπουργού Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά, που προέρχεται από τη δυτική Λιβύη.

Η μεταβατική κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές του έτους με σκοπό να οδηγήσει τη χώρα στις προεδρικές εκλογές που έχουν οριστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.


epirusblog.gr
5 of 5
Λιβύη: Το κοινοβούλιο ενέκρινε οικονομική βοήθεια 10.000 δολαρίων σε όλες τις οικογένειες της χώρας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7579705068898357820
item