Καταγγελία και για ψευδή rapid test: Δωροδοκούν υγειονομικούς με 100 -200 ευρώ

Τη στιγμή που η υπόθεση με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, έχει προκαλέσει σάλο, η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου αποκαλύπτει ότι ασκούνται πιέσεις σε υγειονομικούς και για την έκδοση ψευδών rapid test.

«Το έχω καταγγείλει εδώ και πάρα πολλές μέρες ότι υπάρχει πίεση σε γιατρούς που εργάζονται σε υγειονομικά κέντρα και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών, όπως επίσης υπάρχει πίεση για πλαστά θετικά rapid ή μοριακά τεστ ώστε ο ενδιαφερόμενος να λάβει βεβαίωση νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό για έξι μήνες», είπε μιλώντας στο Mega.

«Tα κέντρα διενεργούν τα τεστ και καταγράφουν στο μητρώο covid το αποτέλεσμα και αυτό αυτομάτως ενημερώνει και το gov.gr, άρα ο ενδιαφερόμενος ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ έχει και το αντίστοιχο αποτέλεσμα στο gov,gr. 

Υπάρχουν πολίτες που πιέζουν γιατρούς, κέντρα για ψευδές θετικό rapid test έναντι αμοιβής και αυτό έχει καταγγελθεί από γιατρούς», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο κόστος για ένα ψευδές θετικό rapid ή μοριακό test, η κ. Μαστοράκου εξήγησε ότι από τις καταγγελίες που έχει υπόψιν της μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση.

«Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν αντιεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα», εξήγησε.

epirusblog.gr
5 of 5
Καταγγελία και για ψευδή rapid test: Δωροδοκούν υγειονομικούς με 100 -200 ευρώ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5537639741996510072
item