Ενοχλημένη η Τουρκία με την ανακοίνωση Μητσοτάκη για την αγορά Rafale: «O φόβος αύξησε τον αριθμό μαχητικών»

Έντονη είναι η ενόχληση που φέρεται να προκάλεσε στην Τουρκία η προαναγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την αφορά επιπλέον έξι μαχητικών Rafale.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας (13/9) σε ρεπορτάζ του ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης «αυτή η ενόχληση μάλιστα αποτυπώνεται και στον τουρκικό τύπο».

«H Eλλαδα αυξάνει τα μαχητικά Rafale και φτάνει στα 24 αεροσκάφη» αναφέρει το πρακτορείο Anadolu σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ την ώρα που η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak έχει την δική της άποψη επισημαίνοντας πως «ο φόβος για την Τουρκία, αύξησε τον αριθμό μαχητικών Rafale Σε 24».

Παράλληλα κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Τ 24 γράφει: «H Ελλάδα αυξάνει τα Γαλλικά μαχητικά Rafale και φτάνει στα 24 αεροσκάφη».

«Κανείς βέβαια δεν είπε ότι η Ελλάδα τα αγοράζει για την Τουρκία τα μαχητικά» τόνισε ο Μανώλης Κωστίδης.


«Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα πετάξουν πριν το τέλος του έτους στους ελληνικούς ουρανούς» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο (11/9) από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Από αυτό το βήμα ανακοίνωσα πέρυσι την αγορά των 18 πρώτων Rafale τα οποία σύντομα θα γίνουν 24. Τα πρώτα απ’ αυτά θα πετούν στους ελληνικούς ουρανούς πριν το τέλος του έτους» ανέφερε και δήλωσε πως τα ελληνικά σύνορα φρουρούνται πλέον ως ευρωπαϊκά και ότι οι παράνομες εισροές μεταναστών σχεδόν μηδενίστηκαν.
epirusblog.gr
5 of 5
Ενοχλημένη η Τουρκία με την ανακοίνωση Μητσοτάκη για την αγορά Rafale: «O φόβος αύξησε τον αριθμό μαχητικών»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1338566877631873899
item