Ενοχλημένη η Αθήνα από τον Ελπιδοφόρο - Όλα ανοικτά για την ξενάγηση Μητσοτάκη στο Grand Zero

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στην ερώτηση κατά πόσο είναι πιθανό, να μην επισκεφτεί το «Ground Zero» o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 


Αινιγματική ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου όταν ρωτήθηκε μετά το πέρας της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αν υπάρχει ενδεχόμενο να μην επισκεφτεί το Ground Zero o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη φιέστα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν στο «Τουρκικό Σπίτι» και των αντιδράσεων που αυτή προκάλεσε.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αυτό θα το δούμε», κάτι που αφήνει ανοιχτό παράθυρο για ματαίωση της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Ground Zero.

Είναι ενδεικτικό πως όταν ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε και για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στη φιέστα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν στο «Τουρκικό Σπίτι» και κατά πόσο ενοχλήθηκε η Αθήνα δήλωσε. «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις τους Αρχιεπισκόπου.

Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την δυσαρέσκειά της». Και προσέθεσε πως το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση».

Ερωτώμενος δε για το αν θα συναντηθεί με τον κ.κ. Ελπιδοφόρο ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «θα ενημερωθείτε έγκαιρα».

Σημειώνεται πως η παρουσία του ιεράρχη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας των ΗΠΑ προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα πιστών, κυρίως στην Κύπρο, αλλά και ομογενείς, καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Το sigmalive.com ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής "ευλόγησε τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας", ενώ σύμφωνα το hellasjournal.com, σε άρθρο του με τίτλο "Η Ομογένεια "κοχλάζει” με τον απαράδεκτο Ελπιδοφόρο: "Ευλόγησε” τον Ερντογάν, φωτογραφήθηκε με τον Τατάρ", αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος "απέρριψε όλες τις εκκλήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για να μην πάει στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου".

Την δυσαρέσκειά της για την εμφάνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και η Αρμενική Οργάνωση ANCA. 

«Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) -και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους- ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι' αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη.


epirusblog.gr
5 of 5
Ενοχλημένη η Αθήνα από τον Ελπιδοφόρο - Όλα ανοικτά για την ξενάγηση Μητσοτάκη στο Grand Zero
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7182834298363051623
item