Γιάννενα: Όργιο fake news γύρω από τον θάνατο 47χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ Γιάννενα: Όργιο fake news γύρω από τον θάνατο 47χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Όργιο fake news γύρω από τον θάνατο 47χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ

Μία μεγάλη απώλεια «μετρά» το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων με τον θάνατο της 47χρονης, μάχιμης μέχρι την τελευταία στιγμή, διασώστριας Ελένης Μάργαρη.

Η διασώστρια του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου είχε διακομισθεί λίγες ημέρες νωρίτερα έχοντας αισθανθεί αδιαθεσία, ενώ αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τα αίτια του θανάτου της.

Ωστόσο, το τραγικό αυτό γεγονός έσπευσαν να εκμεταλλευτούν ορισμένοι, με fake news και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέουν τον θάνατο της με τον εμβολιασμό.

Μάλιστα, κάποιοι υποστήριξαν ότι «η διασώστρια εμβολιάστηκε υπό την πίεση της αναστολής και πέθανε την ίδια ημέρα», γεγονός που διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Θανάσης Παπαθωμάς, ζητώντας να σταματήσει η φημολογία, η οποία δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην οικογένεια της εκλιπούσης.

«Ο θάνατος της είναι ένα τραγικό γεγονός για όλους εμάς και φυσικά για τους οικείους της και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές γίνεται ακόμη πιο βαρύ και θλιβερό να κυκλοφορούν ανυπόστατες πληροφορίες και ψεύδη και να συσχετίζεται ο θάνατος της με τον εμβολιασμό», σημείωσε, προσθέτοντας δε πως η διασώστρια ήταν από τους πρώτους που είχαν εμβολιαστεί, όταν άνοιξε η πλατφόρμα, τον περασμένο χειμώνα, πριν καν καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς. 

Παράλληλα, η ίδια φέρεται να ήταν υπέρμαχος του εμβολιασμού, υιοθετώντας τις επιστημονικές θέσεις.

«Θέλω να κλείσει εδώ το ζήτημα, γιατί δημιουργείται πρόβλημα στην οικογένεια και ειδικά τα παιδιά της που μπαίνουν στο διαδίκτυο και διαβάζουν όλα αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθωμάς, κάνοντας γνωστό πως το Σωματείο έχει απευθυνθεί στον νομικό του σύμβουλο, προκειμένου να διερευνήσει την προέλευση των φημών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αντίστοιχες, ανυπόστατες, αναρτήσεις που συνδέουν θανάτους ατόμων και στην περιοχή των Ιωαννίνων με τον εμβολιασμό, έχουν γίνει ξανά, με τους οικείους μάλιστα να έχουν απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Όργιο fake news γύρω από τον θάνατο 47χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5569410241204900008
Σχόλια
item