Άρτα: Δύο κρούσματα COVID-19 σε δημοτικά σχολεία της Άρτας Άρτα: Δύο κρούσματα COVID-19 σε δημοτικά σχολεία της Άρτας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Δύο κρούσματα COVID-19 σε δημοτικά σχολεία της Άρτας

Με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε δημοτικά σχολεία της Άρτας ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά. Επικοινωνήσαμε με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Άρτας, Κλεοπάτρα Βασιλείου, η οποία μας ενημέρωσε εκτενώς επί του θέματος. 

Η κα Βασιλείου μας πληροφόρησε ότι πρόκειται για δύο μαθητές, έναν από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας και έναν από το Δημοτικό Σχολείο Καμπής. Και οι δύο μικροί μαθητές πήγαν κανονικά στο σχολείο την πρώτη ημέρα για τον Αγιασμό, έχοντας κάνει το προηγούμενο βράδυ self test.

Να θυμίσουμε ότι όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, το self test για τους μαθητές θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί ή από την προηγούμενη μέρα, όμως την πρώτη ημέρα ανοίγματος των σχολείων, λόγω του Αγιασμού, έπρεπε τα παιδιά να έχουν κάνει το πρώτο για τη φετινή σχολική χρονιά self test πριν πάνε στα σχολεία για πρώτη φορά μετά τις διακοπές του καλοκαιριού. 

Και για τα δύο παιδιά λοιπόν, το self test βγήκε αρνητικό. Όταν όμως οι μικροί μαθητές επέστρεψαν στο σπίτι από το σχολείο, τότε άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα και οι γονείς δεν τα έστειλαν σχολείο την επόμενη μέρα.

Στη συνέχεια, οι γονείς έκαναν τα απαραίτητα τεστ στα παιδιά τους και με το μοριακό τεστ διαπιστώθηκε ότι οι δύο μαθητές ήταν θετικοί στον ιό. 

Να επισημάνουμε ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι οικογένειές τους είναι σε καραντίνα το τρέχον διάστημα κι ότι οι μαθητές σε λίγες ημέρες θα μπορούν να επιστρέψουν κανονικά στο σχολείο τους, καθώς παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. 

Αξίζει να τονίσουμε ότι μιας που ήταν η πρώτη ημέρα στο σχολείο, τα παιδιά λόγω του Αγιασμού δεν ήρθαν σε στενή επαφή με άλλα παιδιά, με αποτέλεσμα να μην μεταδώσουν τον ιό ούτε σε κάποιον δάσκαλο ούτε σε κάποιον συμμαθητή τους! 

Συνοψίζοντας, η κα Βασιλείου μας ενημέρωσε ότι όλα βαίνουν καλώς μία εβδομάδα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχουν παρατηρηθεί προβλήματα σχετικά με την πανδημία.

Επιπροσθέτως, επικοινωνήσαμε και με τη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, Παρασκευή Χαμπηλομάτη, η οποία μας δήλωσε ότι προς το παρόν όλα βαίνουν καλώς στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς να έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής.


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δύο κρούσματα COVID-19 σε δημοτικά σχολεία της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7235121455658296230
Σχόλια
item