ΓΕΣ: Παρουσίαση του ελαφρού πολλαπλού εκτοξευτή ρουκετών C-Lynx και του περιφερόμενου πυρομαχικού SkyStriker από την Elbit ΓΕΣ: Παρουσίαση του ελαφρού πολλαπλού εκτοξευτή ρουκετών C-Lynx και του περιφερόμενου πυρομαχικού SkyStriker από την Elbit | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΓΕΣ: Παρουσίαση του ελαφρού πολλαπλού εκτοξευτή ρουκετών C-Lynx και του περιφερόμενου πυρομαχικού SkyStriker από την Elbit

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι στις 13 Σεπτεμβρίου η ισραηλινή εταιρία Elbit ενημέρωσε επιτελείς του ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού) για πυραυλικά συστήματα και περιφερόμενα πυρομαχικά. 

Όπως μάθαμε η παρουσιάσει επικεντρώθηκε στα συστήματα C-Lynx (ελαφρύς πολλαπλός εκτοξευτής ρουκετών) και SkyStriker (περιφερόμενο πυρομαχικό). 

Το C-Lynx συνδυάζει οκταπλό εκτοξευτή ρουκετών AccuLAR, των 122 χιλιοστών και μέγιστου βεληνεκούς 35 χιλιομέτρων, σε ελαφρύ όχημα, κάτι που το καθιστά ιδανικό για την υποστήριξη Πεζικού, Πεζοναυτών και Ειδικών Δυνάμεων. 

Το σύστημα ενσωματώνει προηγμένο σύστημα πλοήγησης, διοίκησης και ελέγχου. Οι διαδικασίες γίνονται αυτόματα και το C-Lynx είναι έτοιμο για βολή σε λιγότερο από ένα (1) λεπτό, από την στιγμή που θα λάβει διαταγή βολής.

Το SkyStriker είναι ένα περιφερόμενο πυρομαχικό το οποίο μπορεί να δεχθεί πολεμική κεφαλή βάρους 5 ή 10 κιλών. Ενσωματώνει ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, το οποίο συμβάλει στο χαμηλό ηχητικό ίχνος. Η μέγιστη εμβέλεια του SkyStriker είναι τα 20 χιλιόμετρα. 

Στο μέγιστο βεληνεκές το πυρομαχικό μπορεί να παραμείνει για δύο (2) ώρες, με πολεμική κεφαλή βάρους 5 κιλών, ή για μία (1) ώρα, με πολεμική κεφαλή βάρους 10 κιλών. 

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, αλλά και της προσβολή το SkyStriker χρησιμοποιεί αυτόνομες διαδικασίες πλοήγησης, ενώ ενσωματώνει κάμερα ημέρας και υπέρυθρο σύστημα. 

Κατά τη φάση της προσβολή το πυρομαχικό επιτυγχάνει ταχύτητα επίθεσης 300 κόμβων (556 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ η ευστοχία του δεν επηρεάζεται ακόμα και με ανέμους με ταχύτητα 40 κόμβους (74 χιλιόμετρα την ώρα).

epirusblog.gr
5 of 5
ΓΕΣ: Παρουσίαση του ελαφρού πολλαπλού εκτοξευτή ρουκετών C-Lynx και του περιφερόμενου πυρομαχικού SkyStriker από την Elbit
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3668528473036568923
Σχόλια
item