Καταδίκη Κεραμέως για τις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς: Δεν θα ανεχτούμε τέτοια περιστατικά

Ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των μηνύσεων από γονείς που αρνούνται τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, σε εκπαιδευτικούς έστειλε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 με αφορμή τα πρόσφατα και αυξανόμενα περιστατικά γονέων αρνητών που δημιουργούν προβλήματα στα σχολεία των παιδιών τους και μηνύουν καθηγητές και διευθυντές, η κυρία Κεραμέως ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει ανοχή τέτοιων πράξεων.

«Στείλαμε από την πρώτη στιγμή ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόλυτης καταδίκης αυτών των περιστατικών, από την πρώτη ημέρα της εμφάνισής τους.

Υπάρχει ειδικά διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες και θα κινητοποιηθεί η εισαγγελία για αυτά τα περιστατικά. 

Δεν θα ανεχτούμε τίποτα και θα στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς μας» υπογραμμίζει η υπουργός Παιδείας.

Κεραμέως: Τι συμβαίνει σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο


«Σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού σε σχολείο, τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, όλα πληρωμένα από το Κράτος», τόνισε η υπουργός και διευκρίνισε πως δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης.

Όταν το παιδί βρίσκεται σε καραντίνα, προβλέπεται άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς, επισήμανε η κυρία Κεραμέως.

Ικανοποίηση για την πορεία των εμβολιασμών στα Πανεπιστήμια

Η Νίκη Κεραμέως εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των εμβολιασμών σε εφήβους. 

Όπως είπε στους φοιτητές πάνω από το 75% είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους καθηγητές ανέρχεται σε 91%.

epirusblog.gr
5 of 5
Καταδίκη Κεραμέως για τις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς: Δεν θα ανεχτούμε τέτοια περιστατικά
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5883230947711309415
item