Άρτα: Γκόκας - απαραίτητη η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στον δήμο Γ. Καραΐσκάκη Άρτα: Γκόκας - απαραίτητη η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στον δήμο Γ. Καραΐσκάκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Γκόκας - απαραίτητη η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στον δήμο Γ. Καραΐσκάκη

Ο Βουλευτής Άρτας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη, σχετικά  με την  υπ’ αριθμ. Πρωτ 3264/9-9-2021 Επιστολή του Δημάρχου του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας και το αίτημά του για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας...
Ειδικότερα, με την Αναφορά του ο κ. Γκόκας, επισημαίνει τους σοβαρούς λόγους  για τους οποίους είναι απαραίτητη η δημιουργία του Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας, όπως αυτοί διατυπώνονται στην αναφερόμενη Επιστολή, αφού ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, βρίσκεται στο άκρο του Νομού Άρτας, σε μια ορεινή και άγονη περιοχή, αποτελείται από 80 οικισμούς περίπου, και έχει πληθυσμό, κατά την τελευταία απογραφή, 6.089 άτομα. 
Επίσης αναφέρει ότι η γεωμορφία του Δήμου καθιστά αυτόν δύσκολα προσπελάσιμο ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες αφού το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Επί πλέον, σημειώνει ότι πολλές τοπικές κοινότητες του Δήμου, όπως αυτές  που ανήκουν στη Δημοτική Ενότητα Τετραφυλίας, είναι απομονωμένες, και σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το Κέντρο Υγείας, και ακόμη περισσότερο από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Υπογραμμίζει επίσης, ότι ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη κατατάσσεται στους πιο γερασμένους Δήμους της Ευρώπης και κατά συνέπεια ο πληθυσμός βρίσκεται σε διαρκή ανάγκη  αντιμετώπισης προβλημάτων της υγείας του, τονίζοντας έτσι την κρισιμότητα του αιτήματος για  τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ, ώστε να στηριχθούν αυτές οι μειονεκτικές περιοχές με την παροχή κρίσιμων υπηρεσιών υγείας στους υπάρχοντες κατοίκους, αλλά και διευκολύνοντας όσους προβληματίζονται να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Κλείνοντας, ζητά να εξετασθεί άμεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα και να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί Σταθμός ΕΚΑΒ στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς:

"Κύριε Υπουργέ,
Σας καταθέτω την με αριθμό Πρωτ. 3264/9-9-2021 Επιστολή του Δημάρχου του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε Άρτας, απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β), όπως μου κοινοποιήθηκε, σχετικά με το αίτημα για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην Επιστολή του, ο  Δήμαρχος του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε Άρτας, τονίζει ότι ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, βρίσκεται στο άκρο του Νομού Άρτας, σε μια ορεινή και άγονη περιοχή, αποτελείται από 80 οικισμούς περίπου και έχει πληθυσμό, κατά την τελευταία απογραφή, 6.089 άτομα. 
Η δε γεωμορφία του Δήμου καθιστά αυτόν δύσκολα προσπελάσιμο ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, με κακό οδικό δίκτυο (ορισμένοι μάλιστα δρόμοι είναι χωμάτινοι).

Επί πλέον, όπως υπογραμμίζει, ιδιαίτερα οι οικισμοί που ανήκουν στη Δημοτική Ενότητα Τετραφυλίας, βρίσκονται απομονωμένοι και σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από το Κέντρο Υγείας και ακόμη περισσότερο από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Σημειώνει επίσης, ότι ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη κατατάσσεται στους πιο γερασμένους Δήμους της Ευρώπης και κατά συνέπεια ο πληθυσμός βρίσκεται σε διαρκή ανάγκη αντιμετώπισης προβλημάτων της υγείας του, τονίζοντας έτσι την κρισιμότητα του αιτήματος για τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ, ώστε να στηριχθούν αυτές οι μειονεκτικές περιοχές με την παροχή κρίσιμων υπηρεσιών υγείας στους υπάρχοντες κατοίκους, αλλά και διευκολύνοντας όσους προβληματίζονται να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, παρακαλώ, όπως εξετάσετε και αξιολογήσετε άμεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα και προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του εύλογου και δίκαιου αιτήματος, της δημιουργίας Σταθμού ΕΚΑΒ στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη της Π.Ε. Άρτας
".
                                                           
Ο αναφέρων Βουλευτής                
 Χρήστος Γκόκας      
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Γκόκας - απαραίτητη η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στον δήμο Γ. Καραΐσκάκη
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 578511653414218312
Σχόλια
item