Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελλάδα προσκυνά τη σορό του μεγάλου δημιουργού Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελλάδα προσκυνά τη σορό του μεγάλου δημιουργού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελλάδα προσκυνά τη σορό του μεγάλου δημιουργού

Το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών είναι έτοιμο από το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να υποδεχτεί τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη. Το λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα έχει διάρκεια τριών ημερών, ξεκινάει σήμερα στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 19:00.

Την Τρίτη (7/9) θα συνεχιστεί από τις 10:00 έως τις 19:00, ενώ την Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00, για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι. 

Την ίδια μέρα (Τετάρτη 8/9), η σορός του μεγάλου δημιουργού θα μεταφερθεί στα Χανιά για την τελευταία του κατοικία. Στα Χανιά θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία.

Πάντως από το πρωί, απλός κόσμος, Έλληνες και ξένοι διάφορων ηλικιών, συγκεντρώνεται γύρω από τη Μητρόπολη περιμένοντας να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη και μαχητή των λαϊκών αγώνων, του οποίου η σορός, όπως προαναφέρθηκε, θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 3 το μεσημέρι.

Μόνοι ή σε πηγαδάκια, οι μεγαλύτεροι συγκεντρώνονται να μοιραστούν με συγκίνηση μια ανάμνηση, ένα επεισόδιο ζωής, από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας στα οποία άφησε ανεξίτηλο στίγμα πότε σαν μουσικός πότε σαν πολιτικός ο Μίκης Θεοδωράκης.

epirusblog.gr
5 of 5
Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελλάδα προσκυνά τη σορό του μεγάλου δημιουργού
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 918506249182285354
Σχόλια
item