Γιάννενα: Πώς κατάντησε έτσι η Κεντρική πλατεία;

Αδικημένα ως πόλη είναι τα Γιάννενα όσον αφορά στην Κεντρική τους Πλατεία, καθώς δεν διαθέτουν μία αντάξια του μεγέθους και της ιστορίας της πόλης.

Μάλιστα, λίγοι θα μπορούσαν σήμερα να διαφωνήσουν ότι η Πλατεία της δεκαετίας του ΄80, πριν εγκαταλειφθεί από τις διάφορες Δημοτικές Αρχές και παρακμάσει, ήταν αισθητικά και λειτουργικά σαφώς ανώτερη αυτής που έχει σήμερα η πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ακόμα λιγότεροι, μάλιστα, θα υπερασπιστούν τα σχέδια ανάπλασής της που δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά, αφού και πάλι το πράσινο θα είναι ελάχιστο, όπως επισημαίνει σε επιστολή του προς τον «Π.Λ.» ο συμπολίτης μας κ. Μάκης Μακρής. 

Η επιστολή Με γλαφυρό τρόπο σχολιάζει το κατάντημα της Κεντρικής Πλατείας Ιωαννίνων ο κ. Μάκης Μακρής, επισυνάπτοντας για τη σύγκριση φωτογραφία του ίδιου χώρου από τη δεκαετία του ΄80.

Γράφει λοιπόν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: «Καλά, αναρωτιέμαι όλες οι Δημοτικές Αρχές που έχουν περάσει, Περιφέρεια κλπ, δεν ντρέπονται λιγάκι για την σημερινή κατάσταση της κεντρικής πλατείας; Δεν περνάει κανείς από τους αναφερόμενους, περπατώντας, να δει τα χάλια, από κείνη τη μέρα που αποφασίστηκε να αλλάξει όψη λόγω του υπογείου πάρκινγκ, που πολύ αμφιβάλω εάν έχει προσφέρει τίποτε στο κυκλοφοριακό ή στα έσοδα του Δήμου; Παρατημένο σιντριβάνι που δούλεψε μόνο τον πρώτο καιρό.

Σπασμένες πλάκες στο κέντρο, 5 - 10 δέντρα στην ανατολική πλευρά και αυτό είναι όλο σχετικά με το πράσινο, αμέτρητες δεκαοχτούρες, που κάποιοι πανέξυπνοι τις ταΐζουν κιόλας λες και είμαστε στην δεκαετία του ΄80 στο Σύνταγμα, έχουν γεμίσει τουλάχιστον την μισή έκταση με ακαθαρσίες. 

Υπάρχει συνεργείο με υψηλή πίεση να καθαρίζει αυτά τα περιττώματα; Κοντολογίς, εικόνα μιας παρατημένης πλατείας. Διαβάζω για διαγωνισμό που ξεκίνησε το 2018 και φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε το 2021 για ανάπλαση.

Μία από τα ίδια στις μακέτες. Τσιμέντο και ελάχιστο πράσινο. Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει ΕΝΑΣ που να του αρέσει το σημερινό θέαμα σε σχέση με αυτή την όμορφη φωτογραφία από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80».

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πώς κατάντησε έτσι η Κεντρική πλατεία;
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3043404088918234218
item