Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Παρουσίασε για πρώτη φορά τα διλήμματα που θα θέσει στις προσεχείς εκλογές Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Παρουσίασε για πρώτη φορά τα διλήμματα που θα θέσει στις προσεχείς εκλογές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Παρουσίασε για πρώτη φορά τα διλήμματα που θα θέσει στις προσεχείς εκλογές

Τον πολιτικό σχεδιασμό του με ορίζοντα τετραετίας αλλά και τα διλήμματα που θα θέσει στην προεκλογική εκστρατεία του 2023 περιέγραψε από την ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην ερώτηση του iefimerida.gr. 

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές, επανέλαβε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και καθώς - όπως είπε - προσβλέπει σε νίκη και στις επόμενες εκλογές - σχεδιάζει με ορίζοντα δεκαετίας. 

Μάλιστα έσπευσε να καυτηριάσει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που δεν ζητά πρόωρες εκλογές, με την παροιμία «οι  γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Όπως είπε δεν σκέφτηκε να πάει σε πρόωρες εκλογές σε καμία φάση της κυβερνητικής του θητείας παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε (πυρκαγιές, πανδημία, μεταναστευτικό). «Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Τι θα κέρδιζα; Θα ήταν μια πράξη πολιτικού τακτικισμού, κάτι το οποίο δεν είναι στη λογική μου» απάντησε στο iefimerida ο κ. Μητσοτάκης. 

Δήλωσε ότι είναι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και όπως είπε, εκτιμά ότι όταν θα φτάσουμε στο τέλος της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες.

Προχωρώντας ακόμη περισσότερα, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τα διλήμματα που θα τεθούν στην προεκλογική εκστρατεία του 2023 «Είναι πολύ προφανή. Θα κριθεί η αποτελεσματικότητα, το έργο και η αξιοπιστία της παρούσης κυβέρνησης με τα αποτελέσματα και την αξιοπιστία της προηγούμενης.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι θα ζητήσει αυτοδυναμία, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν την πετύχει στις πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, θα ζητήσει να στηθούν και δεύτερες κάλπες. 

Εκεί, όπως είπε, θα το δίλημμα θα είναι καθαρό επίσης: «Θα ζητήσω αυτοδύναμη κυβέρνηση απέναντι σε μια πρόταση η οποία δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποια είναι: ΝΑ συγκυβερνήσει και πάλι ο Τσίπρας με το Βαρουφάκη για να ζήσουμε όσα έγιναν το 2015;».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε και το ακροατήριο στο οποίο στοχεύει. Απαντώντας στην κριτική που του ασκείται για «δεξιά στροφή» την οποία σηματοδότησε ο ανασχηματισμός, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν χρησιμοποιώ δεξιόμετρα και αριστερόμετρα. 

Αυτό που με νοιάζει είναι να γράφουμε πολλά χιλιόμετρα» κάνοντας λόγο για «πλατιά συμμαχία κοινής λογικής που απαιτεί έργα και όχι λόγια, ειλικρίνεια, αξιοπιστία, που να είναι σε θέση να συνθέτει και όχι να διχάζει». 

Όπως είπε ακόμη, στο υπουργικό έχουν προστεθεί άτομα που δεν ανήκουν στη ΝΔ  αλλά στο κέντρο και στην κεντροαριστερά για να σημειώσει: «Η ΝΔ εκφράζει όλο το πολιτικό φάσμα από δεξιά μέχρι κέντρο και κεντροαριστερά». 

Ως προς την οικονομική διαστρωμάτωση, είναι προφανές ότι το πακέτο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ στοχεύει στην μεσαία τάξη και στους νέους, όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.  

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με την κάμψη στις δημοσκοπήσεις είπε πως του αρέσει να βλέπει την μεγάλη εικόνα: «Η κυβέρνηση εξακολουθεί να προηγείται με διψήφιο ποσοστό» είπε, προσθέτοντας πως αντιμετωπίζει την κάθε δυσκολία «ως πρόκληση για να γίνουμε καλύτεροι. Αν υπάρχει δυσαρέσκεια οφείλουμε να τη λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να διορθώσουμε τα λάθη». 

epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Παρουσίασε για πρώτη φορά τα διλήμματα που θα θέσει στις προσεχείς εκλογές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 9161669087419851414
Σχόλια
item