Γιάννενα: Μεγάλο ενδιαφέρον για πτήσεις υδροπλάνων προς Γιάννενα!

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των πτήσεων υδροπλάνων έχει αρχίσει. Το Ιόνιο πέλαγος θα έχει την τιμητική του καθώς από περιοχές του, την ερχόμενη Άνοιξη προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια, ωστόσο μια από τις προτεραιότητες της εταιρίας Grecian Air Seaplanes που δραστηριοποιείται στον κλάδο, είναι η ταχύτερη ένταξη στους πρώτους προορισμούς και των Ιωαννίνων. 

Την τρέχουσα περίοδο προχωρούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση της εταιρίας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που υπολογίζεται να δοθεί στις αρχές του 2022. 

Παράλληλα τρέχει και ο σχεδιασμός του πτητικού προγράμματος, με τις πρώτες πτήσεις να προγραμματίζονται να γίνουν από τα υδατοδρόμια Κέρκυρας, Παξών και Πάτρας που είναι ήδη αδειοδοτημένα.

Οι τρεις προορισμοί θα συνδέονται καθημερινά, με την επιδίωξη να ξεκινήσουν οι πτήσεις κοντά στο Πάσχα. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρίας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσου Γκόβα στην «Ημερησία», ένας από τους πρώτους στόχους είναι η αδειοδότηση της λειτουργίας υδατοδρομίου στη λίμνη των Ιωαννίνων που θα επιτρέψει αρχικά την σύνδεση Κέρκυρας - Ιωαννίνων σε λιγότερο από 20 λεπτά. 

Η εταιρία έχει υπογράψει σύμβαση με τον Δήμο Ιωαννιτών, ο οποίος και τρέχει τη διαδικασία αδειοδότησης.

Όπως αναφέρει ο κ. Γκόβας, η ζήτηση γι’ αυτό το δρομολόγιο είναι μεγάλη όχι μόνο για προφανείς τουριστικούς λόγους αλλά και λόγω της παρουσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των Ιωαννίνων.

Παράλληλα προωθείται η αδειοδότηση των υδατοδρομίων Διαπόντιων Νήσων, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας, Ζακύνθου και Μεγανησίου. 

Την αδειοδότηση έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις με τα τοπικά Λιμενικά Ταμεία για να προχωρήσει η αδειοδότηση.

Πρόκειται για μια διαδικασία που αφορά έμμεσα και τα Γιάννενα, καθώς θα μπορέσει να επεκταθούν τα δρομολόγια και προς αυτούς τους προορισμούς. 

Η Grecian Air Seaplanes, στην οποία μετέχουν ένα γερμανικό fund που επενδύει μέσω της ΑΧΙΟΝΑΙR, η Μάρια Τόκτωρ και ο Αναστάσιος Γκόβας, ετοιμάζεται να προμηθευτεί τα τρία πρώτα υδροπλάνα, με το πρώτο να αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμαστικές και εκπαιδευτικές πτήσεις πριν το τέλος του έτους. 

Πηγή: proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μεγάλο ενδιαφέρον για πτήσεις υδροπλάνων προς Γιάννενα!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8089278886830768042
item