Ρόδος: Πωλούσαν είδη «μαϊμού» σε τρία μαγαζιά

Η καταγγελία που δέχθηκαν από εκπρόσωπο εταιρείας με τη φίρμα επώνυμων προϊόντων, ότι σε μαγαζιά της Ρόδου πωλούνται είδη «μαϊμού» με τα λογότυπά της, οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφαλείας σε επιχείρηση για την καταπολέμηση του παραεμπορίου.

Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε τρία εμπορικά καταστήματα και διαπίστωσαν ότι διέθεταν προς πώληση συνολικά 280 είδη τα οποία ήταν προϊόντα απομίμησης και έφεραν αντίγραφα γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστών εταιρειών. 

Τα παράνομα προϊόντα, κυρίως ρούχα, τσάντες και αξεσουάρ, κατασχέθηκαν και θα καταστραφούν όπως ορίζει η νομοθεσία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ιδιοκτήτες δυο καταστημάτων, που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για πλαστογραφία, απάτη, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα και της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία.

Μόλις την 1η Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει άλλους τρεις επιχειρηματίας που πωλούσαν προϊόντα «μαϊμού» με λογότυπα από τις επώνυμες φίρμες. 

Έπειτα από έρευνες που έκαναν στα εμπορικά καταστήματά τους, είχαν κατάσχει 857 απομιμητικά είδη, μεταξύ των οποίων ρούχα, τσάντες, αξεσουάρ και τσάντες που έφεραν πλαστά λογότυπα της Louis Vuitton και άλλων εταιρειών.

epirusblog.gr
5 of 5
Ρόδος: Πωλούσαν είδη «μαϊμού» σε τρία μαγαζιά
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4418209528018911044
item