Αποφασίζεται ο εμβολιασμός των παιδιών και από παιδιάτρους - Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη Αποφασίζεται ο εμβολιασμός των παιδιών και από παιδιάτρους - Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αποφασίζεται ο εμβολιασμός των παιδιών και από παιδιάτρους - Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη

Προ των πυλών βρίσκεται ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 χρόνων για τη λοίμωξη Covid-19 και από τους παιδιάτρους στα ιατρεία τους.


Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και τους εκπροσώπους των παιδιατρικών επιστημονικών εταιρειών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της διενέργειας του εμβολίου από τους παιδιάτρους, κάτι το οποίο έχουν ζητήσει οι τελευταίοι από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Με δεδομένο ότι το 75% των εμβολίων γίνονται από τους παιδιάτρους, φαίνεται πως θα αποφασιστεί το ίδιο και για το εμβόλιο του κορωνοϊού. 

Η κυβέρνηση επιδιώκει να πειστούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και γι’ αυτό κομβικός ο ρόλος των παιδιάτρων, οι οποίοι αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τις οικογένειες.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε τη συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. «Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. 

Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια. Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε. 

Πρόσθεσε δε ότι έξω από τα πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν εμβολιαστικά κέντρα. «Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση έχει δείξει ότι τα αντανακλαστικά και οι δυνατότητές της είναι τέτοιες που οποτεδήποτε χρειαστεί μπορεί να φέρει το εμβόλιο όσο κοντά απαιτείται και στα σχολεία», υπογράμμισε.


epirusblog.gr
5 of 5
Αποφασίζεται ο εμβολιασμός των παιδιών και από παιδιάτρους - Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1240178722916131517
Σχόλια
item