Χατζηδάκης: Ειδικό μπόνους για νέους εργαζομένους – Τέλη Οκτωβρίου τα αναδρομικά

«Γεύση» από τα ειδικά μέτρα για τους νέους εργαζόμενους που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, έδωσε σήμερα ο  ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι οι νέοι θα έχουν μια ειδική θέση στην ομιλία τους πρωθυπουργού αποκαλύπτοντας ότι θα λάβουν μια επιδότηση σχετικά με την εργασία τους με ειδικό μπόνους από το κράτος και τους εργοδότες, Επίσης, αναμένεται και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Όσον αφορά τις συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι περίπου 1,8 εκατ. συντάξεις, επαναϋπολογίζονται για τους συνταξιούχους προ του 2016. Από αυτές οι περίπου 120 χιλιάδες είναι δύσκολες περιπτώσεις, με λάθη στα στοιχεία. Οι 1 εκατ. συντάξεις από τις υπόλοιπες έχουν δοθεί σε συνταξιούχους με κάτω από 30 χρόνια ασφάλισης.

Επομένως, μένουν 750 χιλιάδες συντάξεις που αφορούν τους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, είπε ο υπουργός.

Διευκρίνισε, όμως, ότι από αυτούς υπολογίζεται ότι περίπου οι 150 χιλιάδες συνταξιούχοι δικαιούνται να πάρουν αναδρομικά, τα οποία δεν θα είναι τόσα πολλά σε σχέση με την άλλη κατηγορία συνταξιούχων. «Οι υπόλοιποι δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του νόμου», είπε.

Καταληκτικά, επιβεβαίωσε πως τέλη Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά στην πλειοψηφία τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Χατζηδάκης: Ειδικό μπόνους για νέους εργαζομένους – Τέλη Οκτωβρίου τα αναδρομικά
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5326765648094932189
item