Σχολεία: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους πριν το πρώτο κουδούνι, έκκληση για εμβολιασμό

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για το άνοιγμα των σχολείων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί στις 13 Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν στις τάξεις, με την επιστημονική κοινότητα να απευθύνει καθημερινές εκκλήσεις στους γονείς για εμβολιασμό κατά της covid-19 των παιδιών και εφήβων ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου η αύξηση των κρουσμάτων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, είναι ραγδαία, πριν καν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου στοιχεία από τις ΗΠΑ δείχνουν ότι οι νοσηλείες παιδιών και εφήβων δεκαπλασιάστηκαν μέσα στο διάστημα από 1/3/20 έως 14/8/21 λόγω της επικράτησης της παραλλαγής Δ, ενώ επιπλέον φάνηκε ότι οι ανεμβολίαστοι έφηβοι είχαν δεκαπλάσια πιθανότητα να νοσηλευτούν συγκριτικά με τους εμβολιασμένους.

Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν παιδιά και έφηβοι

Όπως συνέχισε η η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων γίνεται για τρεις λόγους: α) για την προστασία των ίδιων των παιδιών, β) για την προστασία της κοινότητας όσον αφορά στη μετάδοση του κορονοϊού και γ) για να περιοριστούν οι πιθανότητες να αναπτυχθούν νέες μεταλλάξεις.

Τα στοιχεία των εμβολιασμών για παιδιά και εφήβους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους:

Για την ηλικιακή ομάδα 18-24 το 45,4% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.

Για την ηλικιακή ομάδα 15-17, το 20% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού θα ανέλθει στο 23,1%. Και έχουν μέχρι στιγμή εμβολιαστεί 74.000 παιδιά, έφηβοι.

Για την ηλικιακή ομάδα 12-14, το 9,6% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού αυτό θα ανέλθει στο 11,5%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 36.500 παιδιά.

epirusblog.gr
5 of 5
Σχολεία: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους πριν το πρώτο κουδούνι, έκκληση για εμβολιασμό
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 32917835708553900
item