Ληστεία Μητροπόλεως: Ταυτοποιήθηκε για τρεις ληστείες ο δραπέτης που συνελήφθη στην Κατεχάκη

Στα χέρια της Ασφάλειας έπεσε το πρωί της Δευτέρας (27/09) ο δραπέτης που λήστεψε την τράπεζα στην Μητροπόλεως.


Στην ταυτοποίηση του 33χρονου δραπέτη των φυλακών Λάρισας, που συνελήφθη στην Κατεχάκη, σε τρεις ληστείες τραπεζών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 33χρονος έκανε τις ληστείες αυτές με τον ίδιο συνεργό, ο οποίος έχει ταυτοποθηθεί και αναζητείται από την Αστυνομία.

Το δίδυμο ληστών κατηγορείται για τη ληστεία που έγινε στις 18 Αυγούστου στην τράπεζα στη Μεταμόρφωση, για τη ληστεία που έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου στην τράπεζα στη Ν. Ιωνία και για τη ληστεία που έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται και μία 34χρονη γυναίκα, η οποία επίσης συνελήφθη. 

Ο συνεργός του 34χρονου είναι άτομο με βαρύ ποινικό παρελθόν, το οποίο μετά τη ληστεία στην οδό Μητροπόλεως χωρίστηκε από τον 34χρονο και χάθηκε από προσώπου γης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, ο δραπέτης διέμενε σε φθηνά ξενοδοχεία για να μην έχει σταθερό σημείο διαμονής, ωστόσο το χαρακτηριστικό τατουάζ που έφερε ο ληστής με το καλάσνικοφ ήταν αυτό που βοήθησε την Ασφάλεια στον εντοπισμό του.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τη σύλληψη

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αττική, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός δραπέτης, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω την 02-08-2021, παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν.

Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση.

epirusblog.gr
5 of 5
Ληστεία Μητροπόλεως: Ταυτοποιήθηκε για τρεις ληστείες ο δραπέτης που συνελήφθη στην Κατεχάκη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1610734894470242991
item