Έφοδος των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε ένωση επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ

Εντείνονται οι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αγορά σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν παράνομες αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές με αφορμή το νέο κύμα ανατιμήσεων.

Σήμερα ελεγκτές της Επιτροπής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε ένωση επιχειρήσεων στον κλάδο προμήθειας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ.

«Ο εν λόγω αιφνιδιαστικός έλεγχος αποτελεί ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών», σχολιάζει στην ανακοίνωση της η Επιτροπή, σημειώνοντας πάντα ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει τόσο το αποτέλεσμα όσο και το ότι οι επιχειρήσεις ή ενώσεις επιχειρήσεων έχουν πράγματι εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά

Αυτό είναι το δεύτερο “χτύπημα” της Επιτροπής στην ευρύτερη αγορά βασικών ειδών στην αλυσίδα προμηθευτών και σούπερ μάρκετ. 

Προ 20μέρου η Επιτροπή Ανταγωνισμού λειτουργώντας αυτεπάγγελτα ξεκίνησε κύκλο αιφνιδιαστικών ελέγχων με αρχική στόχευση στον κλάδο προμήθειας αλλά και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα στις αγορές δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών.

Καταλήγοντας η Επιτροπή σημειώνει πως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές».

epirusblog.gr
5 of 5
Έφοδος των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε ένωση επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 9009296603017834808
item