Θάνος Πλεύρης: Απόλυτος ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος - Είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού Θάνος Πλεύρης: Απόλυτος ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος - Είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θάνος Πλεύρης: Απόλυτος ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος - Είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού» τονίζει ο νέος Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ).

Ολόκληρη η δήλωση έχει ώς εξής:

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης» δήλωσε ο κ. Πλεύρης απαντώντας στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.

«Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπο μου λόγω της αγόρευσης μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με τον οποίο διαφωνώ πλήρως, κατανοητές. Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζήτω συγγνώμη εάν το έπραξα» συνπλήρωσε.

«Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα» κατέληξε ο νέος υπουργός Υγείας.

Το ΚΙΣ, στην ανακοίνωσή του, εκφράζει την ανησυχία του από την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη.

Επικαλούμενο δε, παλαιότερη δήλωσή του, το 2009, καλεί τον νέο υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τις παλαιότερες αναφορές του.

epirusblog.gr
5 of 5
Θάνος Πλεύρης: Απόλυτος ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος - Είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8596460689648120442
Σχόλια
item