Τι Λένε τα Αυτιά μας για την Καταγωγή μας Τι Λένε τα Αυτιά μας για την Καταγωγή μας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τι Λένε τα Αυτιά μας για την Καταγωγή μας

Υπάρχει ένας ισχυρισμός που υποστηρίζει ότι το σχήμα των αυτιών μας δείχνει και την καταγωγή μας. Για πάμε να δούμε και που καταλήγει:

Παλιά οι Έλληνες έλεγαν πως, όσοι έχουν «καλόν» λοβό αυτιού, είναι από «καλή ράτσα». Η ουσία είναι ότι ο Έλληνας είναι διαφορετικός από τον κοινό άνθρωπο…

Έχουμε κάποια κωδικά αναγνωριστικά σημάδια πάνω στο σώμα, από τα οποία μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιός έχει το “σπέρμα” του Έλληνα…

Μεταξύ άλλων, ένα τέτοιο σημάδι είναι και ο λοβός του αυτιού.

Οι επιστήμονες μας λένε ότι το αυτί είναι μια μικρογραφία του εμβρύου. Όμως, το αυτί είναι ένα από τα βασικά κέντρα του γεννετικού κώδικα. Από την αρχαιότητα! σε όλες τις παραδόσεις, ο μεγάλος λοβός στο αυτί είναι σημάδι ιδιαιτερότητας και σοφίας, όλοι δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στο αυτί…

Οι αναπαραστάσεις του Βούδα μας δείχνουν μεγάλους λοβούς το ίδιο και όλων των κινέζων σοφών, πολλοί Αφρικανοί και Ινδιάνοι προσπαθούν να επιμηκύνουν με τεχνητό τρόπο τ’ αυτιά τους κρεμώντας βάριά αντικείμένα, ο Κουμπλάι Χάν δέχεται να μιλήσει στον Μάρκο Πόλο όταν επισημαίνει ότι έχει “καλό λοβό στο αυτί”, ο Ιούλιος Καίσαρας όταν ήθελε να δείξει την εύνοια του σε κάποιον του τραβούσε το αυτί, το ίδιο και ο Χίτλερ.

Και αυτά δεν είναι παρά ελάχιστα παραδείγματα για την μεγάλη σημασία που δινόταν πάντα στον λοβό του αυτιού…

Δες τι λένε τα αφτιά σου για την καταγωγή σου!!!

Οι μεγάλοι λοβοί των αυτιών λοιπόν, είναι κι αυτό ένα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του Έλληνα…

Ωστόσο, σύμφωνα με το ellinikahoaxes.gr υπάρχει η αντίληψη πως οι ανθρώπινοι λοβοί χωρίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες: τους μεγάλους λοβούς που «κρέμονται» και στους μικρούς που είναι προσκολλημένοι.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ, ΟΙ ΛΟΒΟΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗΣ. ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΒΟΥ, ΟΙ  ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΟ ΜΥΘΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΒΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΛΟΒΩΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΑ.

ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΒΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΝΕΟΤΕΡΕΣ. ΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΛΟΒΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ, ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ (ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ) ΡΟΛΟ.

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΛΟΒΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ.

diadrastika.com

epirusblog.gr
5 of 5
Τι Λένε τα Αυτιά μας για την Καταγωγή μας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6029822915625807876
Σχόλια
item