Κλειστοί χώροι: Όλα όσα αλλάζουν από την Δευτέρα – Τι ισχύει για εμβολιασμένους και μη Κλειστοί χώροι: Όλα όσα αλλάζουν από την Δευτέρα – Τι ισχύει για εμβολιασμένους και μη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κλειστοί χώροι: Όλα όσα αλλάζουν από την Δευτέρα – Τι ισχύει για εμβολιασμένους και μη

Ως ορόσημο για την λειτουργία της εστίασης και των κλειστών χώρων είχε τεθεί η 13 Σεπτεμβρίου καθώς από τότε είχε οριστεί ότι θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη.

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα αυστηροποιείται το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, σε κάποιες δραστηριότητες θα έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες, ενώ σε άλλες επιτρέπεται και σε ανεμβολίαστους με την προϋπόθεση βέβαια να επιδείξουν αρνητικό rapid test 48 ωρών, το κόστους του οποίου θα επιβαρύνει τους ίδιους.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν

1. Από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα - Στα 10 ευρώ το κόστος

2. Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, από 13 Σεπτεμβρίου. Δωρεάν τεστ θα δίδονται μόνο σε μαθητές. 

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα.

Χώροι εργασίας, διασκέδασης, πολιτισμού, άθλησης θα λειτουργούν πλέον με νέους κανόνες για εμβολιασμένους και μη. Για την είσοδο σε κλειστούς χώρους θα είναι απαραίτητα για τους ανεμβολίαστους test αντιγόνου ή μοριακό, πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού για τους εμβολιασμένους.

Η τιμή των test, πρόσθεσε, θα είναι 10 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τους μαθητές θα είναι υποχρεωτικά δύο self test, ενώ απαραίτητο θα είναι το τεστ για τους ταξιδιώτες προκειμένου να μετακινηθούν.

3. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν.

4. Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης βάσει νόμου έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενους είναι εμβολιασμένοι

6. Χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση 

Οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης είναι αναστολή εργασίας για εργαζόμενους, μη προσέλευσης στο σχολείο για μαθητές και απαγόρευση μετακίνησης για ταξιδιώτες.

Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύει:

parousiasi_metra__2_
parousiasi_metra__1_
parousiasi_metra__4_
parousiasi_metra__5_
parousiasi_metra__6_
parousiasi_metra__7_
parousiasi_metra__8_
parousiasi_metra__9_
parousiasi_metra__12_
parousiasi_metra__10_
parousiasi_metra__11_
parousiasi_metra__3_

Κοτανίδου: Tο πραγματικό δίλημμα δεν είναι εμβόλιο ή τίποτα, αλλά εμβόλιο ή ιός

Αυτή την ώρα σε όλον τον κόσμο υπάρχουν πάνω από 18 εκατ. συνάνθρωποί μας, με post covid syndrome, επισήμανε, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ και επικεφαλής της ΜΕΘ στον «Ευαγγελισμό», Αναστασία Κοτανίδου.

Κάθε επιδημία ακόμα και της ίδια ασθένειας είναι μοναδική, δήλωσε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων των κυβερνητικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Εξήγησε όμως ότι η τωρινή, πέρα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ιού, διαφέρει και σε κάτι ακόμα, καθώς ισχυρές χώρες μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της πανδημίας.

«Η πρόληψη είναι η βασική συνιστώσα του προβλήματος». Τα εμβόλια διδάσκουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα πώς να ανταποκριθεί σε μία λοιμώδη νόσο, εξήγησε μεταξύ άλλων η Αναστασία Κοτανίδου.

Επισήμανε δε ότι το πραγματικό δίλημμα για όλους μας δεν είναι εμβόλιο ή τίποτα, αλλά εμβόλιο ή ιός.

Για την ασφάλεια του εμβολίου στο μέλλον, ζήτησε από τον κόσμο να δείξει εμπιστοσύνη τους ειδικούς και τα δεδομένα που συλλέγει η επιστημονική κοινότητα.

Το προφίλ ασφαλείας των εμβολίων είναι πάρα πολύ ισχυρό επισήμανε, ενώ τόνισε ότι αυτή την ώρα σε όλον τον κόσμο υπάρχουν πάνω από 18 εκατ. συνάνθρωποί μας, οι οποίοι πάσχουν από ένα πολύ δυσάρεστο και επιβαρυντικό σύνδρομο, το post covid syndrome.

Το εμβόλιο είναι μία ελαφρά παρέμβαση, πολύ ελεγχόμενο υπο-μέρος της συχνά απρόβλεπτης και έντονης συστηματικής παρέμβασης που μπορεί να προκαλέσει ό ίδιος ο ιός στους ανθρώπους που θα νοσήσουν, επισήμανε μεταξύ άλλων καλώντας όλους να μην διστάσουν να εμβολιαστούν.

Είναι θέμα ασφάλειας της προστασίας της δικής μας και όσων αγαπούμε, κατέληξε η Αναστασία Κοτανίδου.

karta1_plus

karta2plus
Δείτε βίντεο: Από 13 Σεπτεμβρίου τα νέα μέτρα - Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους - €10 τα rapid test - Πού απαιτείται μάσκαepirusblog.gr
5 of 5
Κλειστοί χώροι: Όλα όσα αλλάζουν από την Δευτέρα – Τι ισχύει για εμβολιασμένους και μη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5959900789812305447
Σχόλια
item