Γιάννενα: Στον «αέρα» οι μακέτες του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας Γιάννενα: Στον «αέρα» οι μακέτες του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στον «αέρα» οι μακέτες του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας

Αποφασισμένες και διατεθειμένες να εγκατασταθούν στην περιοχή των Ιωαννίνων, έστω και αν γνωρίζουν ότι έχει ακόμη… δρόμο το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας, που πρόκειται να υλοποιήσει η περιφέρεια Ηπείρου, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αυτό αποδεικνύει και η εγκατάσταση και τρίτης γερμανικής εταιρίας, μετά τις P&I και TeamViewer, στην πόλη. 

Η εταιρία τεχνολογίας βρίσκεται ήδη στα Γιάννενα, όπου μισθώνει κτίριο, μέχρι τη μετεγκατάστασή της στο Κέντρο, μαζί με τις υπόλοιπες εισερχόμενες αλλά και ντόπιες εταιρίες.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος και ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τις μακέτες του κτιρίου που σχεδιάζει η περιφέρεια, η τρίτη εταιρία ξεκινά με την πρόσληψη 20 υπαλλήλων και προοπτική να φτάσει τους 60. 

Μιλάμε πάντα για εξειδικευμένο προσωπικό, στον τομέα της Πληροφορικής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη, από εταιρία ζητήθηκε και η δημιουργία ενός data center, σε ξεχωριστό μέρος, όπως είπε. 

Και αυτό το ζήτημα, στο οποίο είναι θετική η περιφέρεια, έχει τεθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο προωθεί την χρηματοδότηση του έργου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Έχουμε στείλει όλα τα στοιχεία και αναμένουμε την τελική απάντηση», είπε ο κ. Καχριμάνης, αναφερόμενος στην προώθηση των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση του Κέντρου.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στον «αέρα» οι μακέτες του Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1393966456176798873
Σχόλια
item