Στενό μαρκάρισμα Ερντογάν σε Μπάιντεν, αλλά χωρίς να τον δει τετ α τετ Στενό μαρκάρισμα Ερντογάν σε Μπάιντεν, αλλά χωρίς να τον δει τετ α τετ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στενό μαρκάρισμα Ερντογάν σε Μπάιντεν, αλλά χωρίς να τον δει τετ α τετ

Στενό μαρκάρισμα στις ΗΠΑ και τον Τζο Μπάιντεν από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αν και συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο δεν κατάφερε να έχει στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, όπως αντίστοιχα δεν έχει κλειστεί ραντεβού με τον Ελληνα πρωθυπουργό παρά τις δηλώσεις του περί συνάντησης πριν αναχωρήσει από τη Αγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί στενό μαρκάρισμα στις ΗΠΑ.

Σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη, λίγο πριν αναχωρήσει και επιστρέψει στη Τουρκία μίλησε για στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-ΗΠΑ και τόνισε τη σημασία των τουρκοαμερικανικών σχέσεων.

«Η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι δύο ισχυροί στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι εδώ και 70 χρόνια. Αυτή η ειδική σχέση που βασίζεται σε σταθερές βάσεις σε πολλά σημεία του κόσμου έχει συμβάλλει στην ειρήνη, τη σταθερότητα και στην ασφάλεια. 

Όπως συμβαίνει στις προσωπικές σχέσεις έτσι και στις σχέσεις μεταξύ κρατών μπορούν να υπάρξουν διαφωνίες.

Εμείς θεωρούμε πως αυτά μπορούν να ξεπεραστούν με διάλογο και με αμοιβαίο σεβασμό. Αν το δούμε το θέμα από την άποψη αυτή, οι σχέσεις των ΗΠΑ είναι σε αυτό το επίπεδο καθώς έχουν αυτή τη δυναμική και την ωριμότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν από τη Νέα Υόρκη.


epirusblog.gr
5 of 5
Στενό μαρκάρισμα Ερντογάν σε Μπάιντεν, αλλά χωρίς να τον δει τετ α τετ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6616546926702095588
Σχόλια
item