Ήπειρος: Στους δρόμους βγαίνουν την Κυριακή οι Πυροσβέστες της Ηπείρου – Μαζική ένστολη κινητοποίηση στα Γιάννενα

Από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο ξεκινούν τον αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους οι υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος. 

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι οι Πυροσβέστες της Ηπείρου θα πραγματοποιήσουν μαζική ένστολη κινητοποίηση. 

Σημείο συνάντησης θα είναι η έδρα της ΠΕ.ΠΥ.Δ Ηπείρου και από εκεί θα ξεκινήσει πορεία με κατάληξη την Πλατεία Πύρρου, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος και θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλης Βράστος

Με αυτή την κινητοποίηση η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικούς Σώματος Ηπείρου, επιδιώκει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε όπως τονίζουν, να σταματήσει ο εμπαιγμός που υφίστανται οι πυροσβέστες όλα αυτά τα χρόνια από την πολιτική και φυσική τους ηγεσία. 

Η Ένωση με σύνθημα “ Όσο περισσότεροι, τόσο ισχυρότεροι!” απευθύνει κάλεσμα σε όλους (μόνιμους, πενταετούς υποχρέωσης, εποχικούς και εθελοντές πυροσβέστες) για να δώσουν δυναμικό παρών, καθώς είναι η πρώτη μεγάλη ένστολη κινητοποίηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα μας τον Αύγουστο του 2021. 

Με το πέρας της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της Ένωσης θα καταθέσει στους τοπικούς φορείς ψήφισμα με τα αιτήματα των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου. 

Μεταξύ των αιτημάτων είναι, η θεσμοθέτηση – αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, η κατάργηση – τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων του Ν. 4662, η αποζημίωση των ωρών υπερεργασίας – γενικής επιφυλακής στο Πυροσβεστικό Σώμα όπως ισχύει σε όλο τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, η ανανέωση του στόλου και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και η συμμετοχή στο νέο σχεδιασμό για την δασική προστασία. 

Στήριξη της ένστολης κινητοποίησης των πυροσβεστών ,από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ 

Το Προεδρείο του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Χρηστό Γρίβα ,τον Γραμματέα Δημήτρη Αθανασίου και τον Αντιπρόεδρο Στέφανο Σίντο ,συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπάλληλων Ηπείρου Βασίλη Βραστό. 

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την ένστολη κινητοποίηση των πυροσβεστών την Κυριακή 26/9/21 στα Ιωάννινα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε το προεδρείο για τα αιτήματα της κινητοποίησης που έχουν να κάνουν με την: θεσμοθέτηση –αναγνώριση του επαγγέλματος του πυροσβέστη ως Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό.

Πρόσληψη προσωπικού (Μονιμοποίηση Πενταετών και εποχικού προσωπικού).

Ανανέωση του υλικοτεχνικού και ατομικού εξοπλισμού με αύξηση των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού.

Αποζημίωση των ωρών Υπερεργασίας- Γενικής Επιφυλακής στο Πυροσβεστικό Σώμα και μια σειρά θεσμικών αιτημάτων.

Σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος εξέφρασε την στήριξη στα αιτήματα της κινητοποίησης , μετέφερε στον πρόεδρο την εκτίμηση των πολιτών προς τους πυροσβέστες για τον αγώνα που έδωσαν και φέτος για την κατάσβεση των πυρκαγιών. 

Ταυτόχρονα τόνισε τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και ειδικότερα της σημερινής, για την μη υλοποίηση των αναγκαίων πολιτικών τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, στην εποχή που οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι ανυπολόγιστες και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό.

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Στους δρόμους βγαίνουν την Κυριακή οι Πυροσβέστες της Ηπείρου – Μαζική ένστολη κινητοποίηση στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3241574523146788486
item