Μεγάλος σεισμός στη Μελβούρνη: Συντρίμμια στους δρόμους, κόπηκε το ρεύμα

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας όταν ξέσπασε μεγάλος σεισμός 5,9 Ρίχτερ -σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο- προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην αγροτική πόλη Μάνσφιλντ, στην πολιτεία Βικτόρια, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μελβούρνης και ήταν επιφανειακός, με βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν τα συντρίμμια στους δρόμους, αλλά και εικόνες μέσα από καταστήματα και σπίτια τη στιγμή της δόνησης.

Μεγάλος σεισμός στη Μελβούρνη: Δεν υπήρξαν θάνατοι



Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως έλαβαν κλήσεις ακόμη και από το Ντάμπο, 700 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αδελαΐδα, 900 χιλιόμετρα βόρεια και σε μεγάλο τμήμα της Μελβούρνης κόπηκε το ρεύμα.

«Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς ή θανάτους και αυτά είναι καλά νέα, που ελπίζουμε να έχουν διάρκεια» είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Τόσο δυνατοί σεισμοί δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, που συνολικά φθάνει τα 25 εκατομμύρια.

Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

«Όλα άρχισαν να τρέμουν»



Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους τη στιγμή της δυνατής δόνησης. Ο 30χρονος Πάρκερ Μάγιο, υπάλληλος σε καφέ είπε χαρακτηριστικά: «Όλα άρχισαν να τρέμουν (…) Οι πάντες έχουν υποστεί σοκ».

Ο δήμαρχος της Μάνσφιλντ, Μαρκ Χόλκομπ, είπε πως βρισκόταν στο σπίτι του και είχε καθίσει στο γραφείο του να δουλέψει όταν έγινε ο σεισμός στη Μελβούρνη. Του «πήρε λίγη ώρα» για να καταλάβει τι συνέβαινε, όπως εξομολογήθηκε, προτού βγει έξω για να είναι ασφαλής. 

«Έχω ζήσει σεισμούς στο εξωτερικό και μου φάνηκε να διαρκεί περισσότερο απ’ ό,τι είχα βιώσει. Κάτι άλλο που με εξέπληξε ήταν το πόσο θόρυβο έκανε. Ήταν λες και πέρναγε μεγάλο φορτηγό» είπε στο ABC.


Κάτοικοι στη Μελβούρνη ετοιμάζονταν σήμερα, για τρίτη μέρα, να κάνουν διαδηλώσεις εναντίον του lockdown.θες 21 Σεπτεμβρίου η Αστυνομία στη Μελβούρνη χρησιμοποίησε μπίλιες πιπεριού και σφαίρες καουτσούκ για να διαλύσει τους διαδηλωτές, που αψήφησαν τις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι και βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. 

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, ενώ έγιναν πάνω από 40 συλλήψεις

epirusblog.gr
5 of 5
Μεγάλος σεισμός στη Μελβούρνη: Συντρίμμια στους δρόμους, κόπηκε το ρεύμα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2992055460114407689
item