Δρίτσας για συμφωνία Μητσοτάκη -Μακρόν: Δεν μπορούμε να μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών

«Εδώ έχουμε Ελλάς -Γαλλία συμμαχία, αλλά στην πραγματικότητα το κέντρο της συμμαχίας αυτής είναι νέοι εξοπλισμοί», σχολίασε σήμερα ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας σχετικά με την ιστορική συμφωνία που υπεγράφη σήμερα στο Παρίσι που προβλέπει αμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας στην Ελλάδα σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα και αγορά 3+1 φρεγατών Belhara.

«Από την περίοδο που ήμασταν κυβέρνηση, έχουμε τοποθετηθεί, ότι χρειάζεται ένα πολύ καλά μελετημένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των δυνατοτήτων αμυντικών συστημάτων της χώρας μας και με προτεραιότητα τις φρεγάτες εκείνες που μπορούν να έχουν εμβέλεια και δυνατότητα επιχειρησιακή όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην Μεσόγειο τηρουμένων όλων των προβλέψεων για δημοσιονομικό έλεγχο, διότι δεν μπορούμε να μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών», δήλωσε ο κ. Δρίτσας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

«Εμείς δρομολογήσαμε την αναβάθμιση των F16 και η κυβέρνηση με μεγάλη καθυστέρηση την συνέχισε.

Και είμαστε αυτή την στιγμή υποτίθεται σε ένα πρόγραμμα δρομολογημένο που είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί αυτή η αναβάθμιση δίνει μεγάλη επιχειρησιακή ισχύ στην ελληνική αεροπορία», συνέχισε ο τομεάρχης Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ερώτηση αν θέλουμε τα Rafale ο κ. Δρίτσας απάντησε ότι «αυτό το ερώτημα δεν απαντιέται». «Όλα μπορεί να τα θέλουμε, αλλά δεν μπορεί καμία χώρα, ακόμα και οι Η.Π.Α., Γερμανία Γαλλία, να μην συνυπολογίζει όλες τις ανάγκες οικονομικές, κοινωνικές».

«Η κυβέρνηση έχει αποστεί από μια δρομολογημένη διαδικασία λελογισμένης ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων επί τη βάσει σοβαρού σχεδιασμού. 

Δεν γίνεται πριν λίγους μήνες να εξαγγέλλονται 18 Rafale και τώρα να προστίθενται άλλα τόσα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις πρόβλεψη. Είναι λάθος στον βαθμό που δεν υπόκειται σε έναν πραγματικό σχεδιασμό», σημείωσε.

«Υπάρχει και η διπλωματία των εξοπλισμών», συμπλήρωσε ο κ. Δρίτσας, προσθέτοντας πως «αν δεν έχει στρατηγικό σχεδιασμό η χώρα μας για τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων που να έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι και να είναι σταθερός δεν μπορεί να λύσεις με σοβαρό και επαρκή τρόπο αυτά τα κρίσιμα ζητήματα». «Αυτό το σχέδιο το υλοποίησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ το εγκατέλειψε», κατέληξε.

epirusblog.gr
5 of 5
Δρίτσας για συμφωνία Μητσοτάκη -Μακρόν: Δεν μπορούμε να μπούμε σε κούρσα εξοπλισμών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1223877005285521193
item