Θεσπρωτία: Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Θεσπρωτίας για βανδαλισμούς στα ΚΑΦΑΟ του Ο.Τ.Ε στην Ηγουμενίτσα

Την Άνοιξη που μας πέρασε, το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Ηγουμενίτσας, πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει καλλιτεχνική ομάδα, προκειμένου να ζωγραφιστούν τα ΚΑΦΑΟ του Ο.Τ.Ε. που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Αφού δόθηκε η απαραίτητη άδεια από τον Ο.Τ.Ε., απευθύνθηκε με πρόσκληση προς το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, προκειμένου ο Σύλλογος να ενημερώσει εργαζόμενους των Δήμων που επιθυμούν να φιλοτεχνήσουν στα ΚΑΦΑΟ, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν αφενός μεν να ομορφύνουν τα ΚΑΦΑΟ και κατά επέκταση και την πόλη, αφετέρου δε μέσω των καλλιτεχνημάτων να περάσουν στους πολίτες διάφορα κοινωνικά μηνύματα. 

Πράγματι συνάδελφοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα, έβαλαν το μεράκι και το ταλέντο τους και φιλοκερδώς και χωρίς φειδώ, αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, ώστε να υλοποιήσουν την πρωτοβουλία.

Όμως από την πρώτη στιγμή παρουσιάστηκε κρούσμα βανδαλισμού σε ΚΑΦΑΟ στο οποίο είχε ολοκληρωθεί η ζωγραφιά. Μάλιστα να σημειωθεί ότι απεικονίζονταν ένα κορίτσι με αναπηρία που ασχολείται με τον αθλητισμό. 

Δηλαδή δεν σεβάστηκαν ούτε τον κόπο του καλλιτέχνη, ούτε το τόσο ευαίσθητο θέμα των ατόμων –παιδιών με αναπηρία που προσπαθούν με πείσμα και δύναμη ψυχής να δηλώσουν παρών στη ζωή και στην κοινωνική δραστηριότητα.

Όμως πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε και δεύτερο κρούσμα βανδαλισμού και σε δεύτερο ΚΑΦΑΟ, στο οποίο απεικονίζεται ένα κοριτσάκι και με θέμα τα «δικαιώματα του παιδιού» σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του Ο.Η.Ε. 

Εδώ αναγράφηκαν οπαδικά-ποδοσφαιρικά συνθήματα και σε λίγες ημέρες το ρατσιστικό σύνθημα «Έξω οι λάθρο» δίπλα στην αναγραφή ενός εκ των δικαιωμάτων « ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ».

Η πράξη αυτή καταδεικνύει τόσο την έλλειψη πολιτισμού και παιδείας αλλά και σεβασμού απέναντι σε έργα τέχνης, αλλά κυρίως ξενοφοβία και ρατσιστική -φασιστική ιδεολογία και πρακτική, που δυστυχώς διαχέεται στην Ελληνική κοινωνία που όλο και συντηρητικοποιείται και μάλιστα παρατηρείται και άνοδος του φαινομένου τα τελευταία χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού.

Απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και ιδεολογίες δεν πρέπει να σιωπούμε, να μην δείχνουμε την παραμικρή ανοχή και να απαντάμε δυναμικά.

Επίσης να καταδεικνύουμε ότι για την προσφυγιά και ιδίως των παιδιών, υπεύθυνοι είναι οι Ιμπεριαλιστικοί Ανταγωνισμοί των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και των άλλων περιφερειακών δυνάμεων, οι οποίοι προκαλούν πολέμους, αιματοκύλισμα, διώξεις και ξεριζωμό σε ολόκληρους λαούς για να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. 

Ευθύνη έχουν και οι Ελληνικές Κυβερνήσεις οι οποίες προωθούν διαχρονικά τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους εγκληματικούς αυτούς σχεδιασμούς.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να καταδικάσει τις πράξεις βανδαλισμού και να πάρει θέση απέναντι στις ρατσιστικές –ξενοφοβικές-φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Τέλος καλούμε τους εργαζόμενους των Δήμων του Νομού μας, να συνταχτούν με τη θέση του Συλλόγου και να καταδικάσουν τις πράξεις βανδαλισμού και τη φασιστική-ρατσιστική-ξενοφοβική αντίληψη, ιδεολογία και πρακτική.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Θεσπρωτίας για βανδαλισμούς στα ΚΑΦΑΟ του Ο.Τ.Ε στην Ηγουμενίτσα
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 65994235358497358
item