Δικαστήριο: Απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα «Θεοδωράκης»

Με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, έως ότου εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων.

Η εκδίκαση έχει προσδιοριστεί για τις 30 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Κουρή.

Ο 54χρονος Νίκος Κουρής τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως ο «άγνωστος γιος» του Μίκη, χρησιμοποιώντας μάλιστα το βαρύ επώνυμό του τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική του ζωή.

«Αντίο πατέρα», και ξέσπασμα από τον Γιώργο Θεοδωράκη

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κουρής με μια λακωνική ανάρτησή του στο Facebook, στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα θανάτου του αείμνηστου καλλιτέχνη, θέλησε να αποχαιρετήσει τον παγκόσμιο Έλληνα, γράφοντας «Αντίο, πατέρα». Μάλιστα, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Smart της Κέρκυρας, αποκάλυψε ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Μίκη Θεοδωράκη όταν ήταν 35 ετών.

Οργισμένος ο γιος του Μίκη, Γιώργος Θεοδωράκης, έκανε τότε λόγο για «την απάτη του αιώνα».

Συγκεκριμένα, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη έγραψε:

«Αγαπητοί φίλοι, εδώ έχουμε να κάνουμε με την απάτη του αιώνα. Ο Νίκος Θεοδωράκης δεν είναι γιος του Μίκη. Τον πατέρα του τον λένε Κουρή. Άρα, τον λένε Νίκο Κουρή κι όχι Νίκο Θεοδωράκη. Και δεν έχει καμία σχέση με την οικογένειά μας και ολόκληρο το σόι μας. Θα παρακαλούσα πολύ να τον Αγνοήσετε και οι δημοσιογράφοι να μη του παίρνουν συνεντεύξεις. Εκτός κι αν θέλει να ξεφτιλίζεται μόνος του».

Λίγο αργότερα, η ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη κατέβηκε από το Facebook.

«Θα κάνω τεστ DNA»

Πάντως, χθες, ο Νίκος Κουρής, ο οποίος παρέστη στο Πρωτοδικείο, δήλωσε πως δεν επιθυμούσε το όλο θέμα να πάρει δημοσιότητα. Υποστήριξε πως δεν διεκδικεί κάτι από την περιουσία του Μίκη, αλλά μετά την τροπή που έλαβε η υπόθεση είναι πλέον διατεθειμένος να υποβληθεί σε τεστ DNA.

«Καλώ τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη να μελετήσει το τραγούδι του ''νεκρού αδερφού'' που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης και να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που είχα αφήσει στον Μίκη, με το οποίο δηλώνω ότι εγώ δε θέλω περιουσία και δημοσιότητα. 

Δεν θα ήμασταν τώρα εδώ αν δεν είχαν καταφερθεί και οι δύο εναντίον μου με αυτόν τον τρόπο» είπε, αναφερόμενος στα δύο παιδιά του μουσικοσυνθέτη.

«Ό,τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν Νίκος Θεοδωράκης το έκανα με τη συναίνεσή του. Το είχε αποδεχτεί και δε με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με τεστ DNA. Εγώ υιοθέτησα το επίθετο ''Θεοδωράκης'' αισθανόμενος ότι θέλω να έρθω κοντά στις ρίζες μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.


epirusblog.gr
5 of 5
Δικαστήριο: Απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα «Θεοδωράκης»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3285607848377831451
item