Γιάννενα: Δώρα ζωής…από αποβιώσασα δότρια

Λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια, ηλικίας 66 ετών, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου από τη χειρουργική ομάδα μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 

Τα όργανα που ελήφθησαν, αφορούσαν δύο νεφρούς και βάσει της λίστας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις σε κέντρο των Αθηνών.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εκφράζει σε ανακοίνωσή της την αμέριστη συμπαράσταση στους συγγενείς της δότριας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, όπως και την ευγνωμοσύνη της για τη γενναιότητά τους να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων, μια πράξη αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, όπως σημειώνεται.

Επίσης, η διοίκηση συγχαίρει όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση της σύνθετης αυτής διαδικασίας και ιδιαίτερα τον διευθυντή και τα στελέχη της ΜΕΘ του νοσοκομείου, «οι οποίοι παράλληλα με τον τεράστιο αγώνα που καθημερινά δίνουν για την αντιμετώπιση τόσο των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μ.Ε.Θ, όσο και των συνανθρώπων μας στις Μ.Ε.Θ. Covid, επέδειξαν υψηλή και άξια συγχαρητηρίων αίσθηση καθήκοντος, διεκπεραιώνοντας σε μια πολύ δύσκολη εποχή όλες τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δωρεά οργάνων».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δώρα ζωής…από αποβιώσασα δότρια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8249965223395301571
item