Όταν οι Κινέζοι τηλεμετέφεραν «αντικείμενο» στο διάστημα για πρώτη φορά Όταν οι Κινέζοι τηλεμετέφεραν «αντικείμενο» στο διάστημα για πρώτη φορά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Όταν οι Κινέζοι τηλεμετέφεραν «αντικείμενο» στο διάστημα για πρώτη φορά

Συγκεκριμένα, μετέφεραν ένα πρωτόνιο από τη γη σε διαστημικό σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη εδώ και έναν χρόνο.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν αυτό το σπουδαίο ”άλμα” για την ανθρωπότητα, συνδυάζοντας προχωρημένη φυσική και πυραυλική επιστήμη.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν μια διαδικασία που λέγεται ”κβαντική περιπλοκή” κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν το πρωτόνιο στον δορυφόρο ο οποίος διαθέτει ειδική υποδοχή.

Συγκεκριμένα, για κάποιο χρονικό διάστημα το πρωτόνιο εμφανίστηκε και στα δύο σημεία ταυτόχρονα, με μια κβαντική ”σύνδεση” μεταξύ των δύο, όπου ότι μεταβολές γίνονταν στο ένα γίνονταν και στο άλλο σχεδόν την ίδια στιγμή, σαν να είναι ένα.

Το πείραμα είχε γίνει πολλές φορές μέσα σε εργαστήρια, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δοκιμάστηκε η τηλεμεταφορά από τη Γη στο διάστημα, σε απόσταση μάλιστα 300 μιλίων.

Απίστευτοι: Κινέζοι Tηλεμετέφεραν «Αντικείμενο» στο Διάστημα για Πρώτη Φορά!

Αρχική πηγή: livescience.com και space.com

newmoney.gr και amfipolinews

epirusblog.gr
5 of 5
Όταν οι Κινέζοι τηλεμετέφεραν «αντικείμενο» στο διάστημα για πρώτη φορά
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3990139861778527537
Σχόλια
item