Πώς να διαχειριστείτε έναν ζηλιάρη σύντροφο; Πώς να διαχειριστείτε έναν ζηλιάρη σύντροφο; | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πώς να διαχειριστείτε έναν ζηλιάρη σύντροφο;

H ζήλια είναι ένα αρκετά πολύπλοκο συναίσθημα. Το άτομο που ζηλεύει, φοβάται την εγκατάλειψη, τον εξευτελισμό, την έλλειψη της κυριαρχίας και την απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου.

Μέχρι ένα σημείο αυτές οι ανασφάλειες είναι υγιείς και δηλώνουν το ενδιαφέρον μας για τη σχέση. Ωστόσο, υπάρχουν πλαίσια στα οποία η ζήλια μπορεί να καταστεί έως και κακοποιητική.

Αρχικά χρειάζεται να αποκωδικοποιήσεις τη συμπεριφορά του συντρόφου σου. Είναι κάτι που ξεκίνησε πρόσφατα; Είναι κάτι που συμβαίνει σε περιόδους άγχους του; Ξεσπάει έτσι γιατί κάτι άλλο τον ενοχλεί;

Νιώθει ανασφάλεια ξαφνικά γιατί άλλαξε κάτι στη συμπεριφορά σου; Από την άλλη αναρωτήσου εάν και οι προηγούμενοι σύντροφοί σου είχαν αντίστοιχα συναισθήματα. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως είναι κάτι που εσύ εμπνέεις σε εκείνους ή ίσως επιλέγεις άτομα που νιώθουν ανασφάλεια.

O καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την ζήλια είναι ο εξής:

1. Μείνε ψύχραιμη.

Μην ενδίδεις και προσπάθησε να μην μπαίνεις στη διαδικασία εξηγήσεων από τη στιγμή που κατανοείς ότι κατηγορείσαι για κάτι που δεν ισχύει.

2. Επιβεβαίωσέ τον για τα συναισθήματά σου

Μίλησε του για τα συναισθήματά σου για εκείνον και για το τι σημαίνει για εσένα η σχέση σας

3. Δώσε του χρόνο    

Όταν έχει κρίσεις ζήλιας, δώσε του χρόνο να ηρεμήσει.

4. Συζήτησε για το τι τον ενοχλεί

Προσπάθησε να καταλάβεις ποιες συμπεριφορές πυροδοτούν τη ζήλια του. αν μπορείς να τις ελέγξεις χωρίς να καταπιεστείς, προσπάθησε το.

5. Πρότεινέ του την επίσκεψη σε ειδικό

Η βοήθεια ειδικού θα βοηθήσει και εκείνον να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και να βελτιώσει την αυτοεκτίμησή του. Αλλά και εσένα να διαχειριστείς την κατάσταση.

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς να διαχειριστείτε έναν ζηλιάρη σύντροφο;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8494106908975885034
Σχόλια
item