Ήπειρος: Αντέχουν τα νοσοκομεία – Καλή η εικόνα της περιοχής μας

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου για την πορεία της πανδημίας

Σε εγρήγορση είναι το υγειονομικό προσωπικό στις μονάδες υγείας αφού από την μια δεν υπάρχει πίεση στα δημόσια νοσοκομεία από την άλλη όμως ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα ανεβαίνει.

Η περιοχή μας σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων κα. Σταυρούλα Τσιάρα δεν δέχεται πιέσεις από την πορεία της πανδημίας.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε κρούσματα δεν υπάρχει κλιμάκωση στις ανάγκες νοσηλείας στα δυο νοσοκομεία ωστόσο το άγχος υπάρχει καθώς οι καταστάσεις αλλάζουν και διαφοροποιούνται πολύ γρήγορα.

«Στην περιοχή μας, ευτυχώς, είμαστε καλύτερα σε σύγκριση με άλλες περιοχές στη χώρα. Και τα σχολεία μας αλλά και οι νοσοκομειακές μονάδες έχουν μια καλή εικόνα.  Ωστόσο υπάρχει άγχος μεγάλο και είδαμε ότι με την πρώτη πτώση της θερμοκρασίας, αυξήθηκε το φορτίο για παράδειγμα στη βόρεια Ελλάδα. Είμαστε ανήσυχοι και σε φάση παρατήρησης» τόνισε η κα. Τσιάρα.

Εμβολιασμός άμεσα

Η κα. Τσιάρα ξεκαθάρισε ότι εάν αυξηθεί ο ρυθμός εμβολιασμού τότε δεν θα βιώσουμε εκ νέου καταστάσεις δύσκολες ενώ στάθηκε στο αισιόδοξο κομμάτι που έχει να κάνει με τους φοιτητές που εμβολιάζονται για να επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαίδευση.

«Έχουμε πολλούς φοιτητές και δικούς μας, δηλαδή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά  και άλλους που είναι Γιαννιώτες αλλά σπουδάζουν αλλού που έρχονται για να κάνουν το εμβόλιο. Είμαστε αισιόδοξοι για την δια ζώσης εκπαίδευση» υπογράμμισε.

Για πλαστά πιστοποιητικά

Η κα. Τσιάρα ρωτήθηκε για τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας και αφορούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Η κα. Τσιάρα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει φτάσει στον Ιατρικό σύλλογο καμία καταγγελία για τα θέματα  «Δεν έχουμε επίσημη καταγγελία. Σε κάθε περίπτωση είμαστε πρόθυμοι να το διερευνήσουμε» απάντησε.

Τέλος ερωτηθείσα για την καμπάνια ενημέρωσης που επρόκειτο να γίνει στα σχολεία υπογράμμισε ότι είναι στις προθέσεις να υπάρξει επικοινωνία με τον διευθυντή Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Καμπουράκη προκειμένου να συμβάλλουν στην ενημερώση των μαθητών μαζί με τον Σύλλογο Παιδιάτρων.

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Αντέχουν τα νοσοκομεία – Καλή η εικόνα της περιοχής μας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3549498495471094856
item