Πρέβεζα: Εκδήλωση για την ξενιτιά και το λαϊκό τραγούδι πραγματοποιήθηκε στο Θεσπρωτικό Πρέβεζα: Εκδήλωση για την ξενιτιά και το λαϊκό τραγούδι πραγματοποιήθηκε στο Θεσπρωτικό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Εκδήλωση για την ξενιτιά και το λαϊκό τραγούδι πραγματοποιήθηκε στο Θεσπρωτικό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του κτιρίου της Λαογραφικής Συλλογής "Γ. Γιάννος" στο Θεσπρωτικό η εκδήλωση με τίτλο: "Ξενιτιά και λαϊκό τραγούδι", η οποία διοργανώθηκε από τους φίλους της Λαογραφικής Συλλογής με την υποστήριξη του Δήμου Ζηρού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

Για το "ψωμί της ξενιτιάς" και την έκφραση αυτής μέσα από το τραγούδι, μίλησαν η εθνομουσικολόγος επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ρενάτα Δαλιανούδη, ο δημοσιογράφος Γιώργος Γκόντζος, ο τραγουδιστής παραδοσιακών τραγουδιών Σάββας Σιάτρας, ενώ ακούστηκαν βιντεοσκοπημένες αφηγήσεις μεταναστών από το Θεσπρωτικό, τις οποίες επιμελήθηκε η Αλεξάνδρα Τσάτσιου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ρεμπής Ζήκος και Παπαβασιλείου Βασίλειος. η πρόεδρος της Κοινότητας Ερμίνα Γεωργαλή και πλήθος κόσμου.

Τραγούδια για την ξενιτιά ερμήνευσαν οι Τάσος Ζιάκας, Κατερίνα Μυρτώ Φατούρου, Γιώργος Δημόπουλος και Πέτρος Τσολάκης.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εκδήλωση για την ξενιτιά και το λαϊκό τραγούδι πραγματοποιήθηκε στο Θεσπρωτικό
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8516045924487225876
Σχόλια
item