Η επέμβαση Σκάφους του Λ/Σ …Έτρεψε σε φυγή τα Τουρκικά Αλιευτικά ανοιχτά της ν.Χίου Η επέμβαση Σκάφους του Λ/Σ …Έτρεψε σε φυγή τα Τουρκικά Αλιευτικά ανοιχτά της ν.Χίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η επέμβαση Σκάφους του Λ/Σ …Έτρεψε σε φυγή τα Τουρκικά Αλιευτικά ανοιχτά της ν.Χίου

Το σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου επενέβη χθες το πρωί για την απομάκρυνση 4 τουρκικών αλιευτικών σκαφών που ψάρευαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων ανοιχτά της Βοκαριάς – Μ. Λιμνιώνα, όπως είπε πριν από λίγο από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Λιμενάρχης Χίου Παντελής Βατούσης.

Επίσης σήμερα άλλα δύο τουρκικά αλιευτικά ψάρευαν στην οριογραμμή, ενώ εντός χωρικών υδάτων αντίστοιχο περιστατικό συνέβη προ ημερών στην Παναγία των Οινουσσών, όπου επίσης είχαμε επέμβαση του Λιμενικού.Σύμφωνα με τον κο Βατούση, υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες -στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι- εκείνο που γίνεται είναι να καταγραφούν όνομα και διακριτικά των αλιευτικών, να απομακρυνθούν και να γίνει αναφορά από το Λιμεναρχείο Χίου στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ώστε από εκεί να πράξουν τα δέοντα.

Με βάσει τα ισχύοντα υπάρχει η δυνατότητα κατάσχεσης του αλιευτικού σκάφους που έχει εισέλθει παράνομα εντός χωρικών υδάτων, αλλά όπως είπε με τις παρούσες καιρικές συνθήκες είναι δύσκολη η προσέγγιση στο σκάφος.

* Η φωτογραφία είναι του Νίκου Κλαδιά απο το https://www.alithia.gr/

Πηγή: veteranos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Η επέμβαση Σκάφους του Λ/Σ …Έτρεψε σε φυγή τα Τουρκικά Αλιευτικά ανοιχτά της ν.Χίου
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4912250766018215377
Σχόλια
item