Πρέβεζα: Ξεκίνησε το έργο ενίσχυσης των κρηπιδωμάτων του λιμανιού της Πρέβεζας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ενίσχυσης των κρηπιδωμάτων του λιμανιού της Πρέβεζας . Πέραν του 1,5 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος στη Δημοτική Ραδιοφωνία εξασφαλίστηκαν επιπλέον 200 χιλιάδες ευρώ για εργασίες.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γεωργάκος το έργο εκτελείται με τρόπο που δε δημιουργεί όχληση στην τουριστική κίνηση της πόλης, θα έχει ολοκληρωθεί τέλος Μαΐου, ενώ πέραν του ότι θα επιλύσει το πρόβλημα των καθιζήσεων και των διαβρώσεων θα αναβαθμίσει σημαντικά την αισθητική του παραλιακού μετώπου δημιουργώντας ( ως “συνέχεια” της μαρίνας) μια πολύ ελκυστική περιπατητική διαδρομή.

Να θυμίσουμε ότι στο έργο προβλέπονται παρεμβάσεις στο παραλιακό λιθόκτιστο μέτωπο το οποίο θα αποκατασταθεί με τοποθέτηση σακολίθων από σκυρόδεμα και απόφραξη των οπών που έχουν δημιουργηθεί από την αφαίρεση των λίθων του λιθόκτιστου μετώπου καθώς και η κατά περίπτωση πλήρωση των κενών με ύφαλο σκυρόδεμα.

Επίσης προβλέπεται κατασκευή εξέδρας σε πρόβολο για την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη η οποία θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες για την ασφάλεια και την εξυπηρέτησή τους υποδομές, νέα παγκάκια, δεντροφυτεύσεις και άλλες παρεμβάσεις.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ξεκίνησε το έργο ενίσχυσης των κρηπιδωμάτων του λιμανιού της Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3372585496756454903
item