Γιάννενα: κΝα προσφερθεί δωρεάν στέγη σε φοιτητές πυρόπληκτων περιοχών

Την παροχή στεγαστικής βοήθειας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι οποίοι κατάγονται από πυρόπληκτες περιοχές προτείνει η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Την πρόταση μετέφερε ο επικεφαλής της, Θωμάς Μπέγκας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρύτανη του τοπικού Α.Ε.Ι., Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο οποίος και ανταποκρίθηκε θετικά.

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη Μπέγκα προτείνει να δημιουργηθεί με ευθύνη του Πανεπιστημίου μια φόρμα καταγραφής των αναγκών στέγασης φοιτητών που φοιτούν σε κάποια από τις σχολές των Ιωαννίνων και προέρχονται από πυρόπληκτη περιοχή, με ταυτόχρονη απεύθυνση σε ιδιοκτήτες κατοικιών που επιθυμούν να παραχωρήσουν δωρεάν τα ακίνητά τους στους φοιτητές αυτούς, για ένα χρόνο. Τη διαδικασία διεκπεραίωσης θα την αναλάβει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σε δήλωσή του ο Θωμάς Μπέγκας τονίζει τα εξής: «Η χώρα δοκιμάστηκε φέτος πολύ σκληρά από τις πυρκαγιές και οι άνθρωποι που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται δοκιμάζονται ακόμα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι στα Γιάννενα υπάρχουν άνθρωποι που και μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας αυτούς. 

Έτσι συζητήσαμε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την πρότασή μας για την παροχή δωρεάν στέγης σε φοιτητές από πυρόπληκτες περιοχές την οποία αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά. 

Από την πλευρά μας απευθυνόμαστε σε όλους τους γιαννιώτες και τις γιαννιώτισσες που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν συμμετέχοντας σε αυτή την πρωτοβουλία. Είναι μια μικρή προσφορά προς την φοιτητική κοινότητα η οποία από την μεριά της προσφέρει διαχρονικά πολλά στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Κλείνοντας την επικοινωνία με τον κ. Αλμπάνη, ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε ότι ήδη από μέλος της παράταξης προσφέρεται το πρώτο διαμέρισμα για να στεγάσει κάποια φοιτήτρια ή φοιτητή από τις περιοχές που έπληξαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: κΝα προσφερθεί δωρεάν στέγη σε φοιτητές πυρόπληκτων περιοχών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6379653767047273886
item