Γιάννενα: Έτοιμες οι σχολικές μονάδες για τους μαθητές Γιάννενα: Έτοιμες οι σχολικές μονάδες για τους μαθητές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Έτοιμες οι σχολικές μονάδες για τους μαθητές

Έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του δήμου Ιωαννιτών, καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου η χρονιά να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς.

Οι σχολικές καθαρίστριες ήδη έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα συγκροτήματα καθώς ο δήμος με δικά του κονδύλια μερίμνησε να καλύψει τα μεγάλα κενά που δημιούργησε φέτος το υπουργείο. Παράλληλα εκτελέστηκαν και βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης παρεμβάσεις που αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια. 

Πρόκειται για κονδύλια που προέρχονται από το πρόγραμμα Φιλόδημος, από το πρόγραμμα σχολικής στέγης και ιδίους πόρους. Οι παρεμβάσεις αφορούν τόσο στην αντιμετώπιση προβλημάτων των σχολικών μονάδων όσο και στους αύλειους χώρους.

«Οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται εν μέσω πανδημίας και η αγωνία όλων μας είναι μεγάλη.

Εύχομαι και ελπίζω, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα και όλα να κυλήσουν ομαλά. 

Ο δήμος, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, θα βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων προκύψουν», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος την Δευτέρα θα βρεθεί στο συγκρότημα της Ακαδημίας για τον καθιερωμένο αγιασμό.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έτοιμες οι σχολικές μονάδες για τους μαθητές
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5790756443241555775
Σχόλια
item