Γαλλία - Κρατά αποστάσεις από τους Ταλιμπάν: «Λένε ψέματα - Δεν αναγνωρίζουμε την κυβέρνησή τους»

Οι Ταλιμπάν ψεύδονται και η Γαλλία δεν θα έχει οποιαδήποτε σχέση με τη νεοσύστατη κυβέρνηση τους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν αργά χθες Σάββατο λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για το Κατάρ όπου θα έχει συζητήσεις για μελλοντικές απομακρύνσεις ανθρώπων από το Αφγανιστάν.


«Είπαν ότι θα επιτρέψουν σε ορισμένους ξένους και Αφγανούς να φύγουν ελεύθερα και (μίλησαν) για μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς και αντιπροσωπευτική, αλλά λένε ψέματα», είπε ο Λε Ντριάν στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV 5.

«Η Γαλλία αρνείται να αναγνωρίσει ή να έχει οποιαδήποτε σχέση με αυτήν την κυβέρνηση. Θέλουμε να δούμε ενέργειες από τους Ταλιμπάν και θα χρειαστούν κάποια οικονομική ανάσα και διεθνείς σχέσεις. Από αυτούς εξαρτάται», συμπλήρωσε.

Το Παρίσι απεγκλώβισε από το Αφγανιστάν σχεδόν 3.000 ανθρώπους και είχε τεχνικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν για να καταστεί εφικτή η επιχείρηση απομάκρυνσης των ανθρώπων αυτών.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, ο οποίος θα φτάσει αργότερα σήμερα Κυριακή στην Ντόχα, τόνισε ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στο Αφγανιστάν μερικοί Γάλλοι υπήκοοι και μερικές εκατοντάδες Αφγανοί που έχουν δεσμούς με τη Γαλλία.

epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλία - Κρατά αποστάσεις από τους Ταλιμπάν: «Λένε ψέματα - Δεν αναγνωρίζουμε την κυβέρνησή τους»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3105798742660599778
item