Γιάννενα: Πολυπληθής η συμμετοχή στην εκδήλωση αλληλεγγύης των σωματείων του ΕΚΙ

Γέμισε η κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων από εκατοντάδες εργαζόμενους και εκπροσώπους των εργατικών σωματείων, στην εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργάνωσε, για μια ακόμη χρονιά, με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση αλληλεγγύης των σωματείων του Εργατικού Κέντρου, στην οποία συμμετείχαν οι μουσικοί, μέλη του Σωματείου Μουσικών «Η Αλληλοβοήθεια», ήταν αφιερωμένη στον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Σταύρο Καψάλη, με οπτικό – αφηγηματικό αφιέρωμα που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Τάσος Τόκας και Βασίλης Παπαγεωργίου, ενώ στον χώρο παρευρέθηκε η οικογένεια του και οι δύο γιοι του, Γιάννης και Χρόνης, που τίμησαν την εκδήλωση με τη συμμετοχή τους στα μουσικά σχήματα.

Σε πολιτικό επίπεδο, η κεντρική ομιλία εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου έγινε από τη Χριστίνα Τουλκιαρίδου, η οποία αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και στα αντεργατικά μέτρα. 

«Η αγωνιστική δράση όλου του προηγούμενου διαστήματος ήταν αυτή που απέτρεψε τη σιγή νεκροταφείου που ήθελε από την αρχή να επιβάλει η κυβέρνηση ώστε να μην κουνιέται φύλλο», τόνισε και επικεντρώθηκε στην ανάγκη οι εργαζόμενοι «να ξεπεράσουν φόβους και αναστολές, να μετρηθούν βήματα στην οργάνωση στον χώρο δουλειάς, στη μαζικοποίηση των σωματείων».

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με στόχο τη στήριξη της λειτουργίας των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης, του Εργατικού Αθλητικού Συλλόγου «Μαχητής» και συνολικότερα της δράσης των σωματείων.


Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πολυπληθής η συμμετοχή στην εκδήλωση αλληλεγγύης των σωματείων του ΕΚΙ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 481375404213724890
item