Θεσπρωτία: Κορυφώνονται οι δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας Δήμου Ηγουμενίτσας

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με στόχο την προαγωγή ενός τρόπου ζωής πιο δραστήριου και φιλικού προς το περιβάλλον συμμετέχει και φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με μια σειρά υπαίθριων δράσεων λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το έτος 2021 είναι «Είμαστε υγιείς και ασφαλείς με τη βιώσιμη κινητικότητα». 

Η επιλογή του φετινού θέματος αποτίνει φόρο τιμής στις δυσκολίες που βίωσε η Ευρώπη – και ο κόσμος – καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19. Αντικατοπτρίζει δε, τις δυνατότητες για αλλαγή που προκύπτουν από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί θεσμό, που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και αστική ανάπτυξη. 

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Το σύνθημα, φέτος είναι «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς». Οι κάτοικοι των ευρωπαϊκών πόλεων παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς και να δείξουν ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την υγεία των άλλων μέσω της επιλογής του τρόπου μετακίνησής τους.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκαν με συνέργεια οι ακόλουθες υπαίθριες δράσεις:

Δευτέρα, 20/09/2021 (15:00 – 20:00)
Ομορφαίνουμε τη μεγάλη παιδική χαρά στην παραλιακή με τα ΚΔΑΠ Δίαυλος & «ΑΡΙΩΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τρίτη, 21/09/2021 (9:00)
Η ομάδα του Κ.Α.Π.Η. περπατά με ασφάλεια στο δασάκι της Ηγουμενίτσας και γνωρίζει το Ενετικό Κάστρο.

Τρίτη, 21/09/2021 (17:00
Τοποθετούμε πινακίδες μέτρησης απόστασης στον ποδηλατόδρομο της 49 Μαρτύρων, με μηνύματα και πληροφορίες για την άσκηση και την υγεία, παρέα με τις ομάδες « ERMIS Volleyball Club of Igoumenitsa » & « Proteas B.C. Igoumenitsas ».

Τετάρτη, 22/09/2021 (18:30) Πνευματικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ»
Ποδηλατάδα στο παραλιακό τμήμα της πόλης με προορισμό το Δρέπανο, παρέα με φίλους και τον Άπειρος Ποδηλατικός Όμιλος Ηγουμενιτσας

#mobilityweek #ıgoumenitsa



epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Κορυφώνονται οι δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας Δήμου Ηγουμενίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4437609636716296581
item